Ponovio ranije stavove
107

Prvi čovjek SDS-a Milan Miličević: Nikad se nećemo odreći svog prvog predsjednika Radovana Karadžića

SRNA/Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da se ova stranka nikada neće odreći svog prvog predsjednika i prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića jer bi se u protivnom odrekla same sebe.
"Da je bilo drugačije, danas ne bi postojale ni SDS niti Republika Srpska, a ni BiH sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Kao predsjednik SDS-a imam časnu obavezu odbrane historijskih činjenica koje su jasne i neupitne", naglasio je Miličević.

On je podsjetio na izreku rimskog filozofa i govornika Cicerona.

"Historija je svjedok vremena, svjetlo istine, život pamćenja, učiteljica života, glasnica starine", ističući da bi njen autor danas, da živi u BiH, vjerovatno dobio krivičnu prijavu od ministra unutrašnjih poslova FBiH Isaka Rame, saopćeno je iz SDS-a.

Nešto ranije, načelnik Sokoca Milovan Bjelica također je govorio o osuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću te je poručio kako će on za njega zauvijek biti predsjednik RS-a.

Nakon ove izjave, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak podnio je krivičnu prijavu protiv Bjelice zbog veličanja ratnih zločinaca.