Važan projekt
39

Prva sarajevska transverzala na čekanju: U toku pripreme za poddionicu Bare - Kobilja Glava

Piše: I. Č.
Projekt izgradnje sarajevske Prve transverzale na dionici od Kranjčevićeve ulice na Marijin-Dvoru preko Velešića, Kobilje Glave pa do Hotonja, najavljivan je više od 10 godina, a trenutno je u pripremi tenderska dokumentacija za javnu nabavku izbora izvođača radova za izgradnju druge dionice te transverzale.

Iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo su nam kazali da je riječ o pripremi tenderske dokumentacije za poddionicu Rondo Bare - Tunel Kobilja Glava, dužine 1,1 kilometar.

"Radi se o središnjoj dionici trase, a početak izgradnje se očekuje nakon provođenja i završetka postupka javne nabavke i ispunjenja svih zakonski propisanih uslova", istakli su iz Direkcije za puteve KS za Klix.ba.

Za dugonajavljivanu izgradnju sarajevske Prve transverzale još uvijek nije otvoreno nijedno gradilište, a još uvijek se očekuje rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, osiguravanje finansijskih sredstava...

"Za preostale dionice implementacija se očekuje po rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, nakon osiguranja finansijskih sredstava za realizaciju te ishodovanja zakonom propisanih odobrenja i saglasnosti", zaključili su iz Direkcije za puteve KS.