Nakon praznika
5

Prva radna sjednica novog saziva Zastupničkog doma PSBiH 17. januara

SRNA
Članovi Kolegijuma novog saziva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dogovorili su danas da prva radna sjednica ovog doma bude održana 17. januara, a dan ranije sjednica Kolegijuma, rekla je predsjedavajuća Kolegijuma Borjana Krišto.

Ona je novinarima nakon sjednice Kolegijuma rekla da je predlagala da sjednica bude održana 28. decembra, ali da je konstatovano da tada ne može da bude održana, jer ne može da prisustvuje određeni broj poslanika, a još nije ni došao prijedlog Predsjedništva BiH za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Krišto je navela da je novi datum za održavanje sjednice određen nakon što je konstatovano da ona ne može da bude održana ranije zbog praznika.

Prema njenim riječima, Ustavno-pravna komisija, koja još nije formirana, određena je kao nadležna za razmatranje dopisa Ustavnog suda u vezi sa zahtjevom bivšeg poslanika Momčila Novakovića i drugih poslanika iz prethodnog saziva Predstavničkog doma za ocjenu usklađenosti Zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama, odnosno "bijelom hljebu".

"Sve ove odluke treba da potvrdi Kolegijum u proširenom sazivu. Tek su se sad stvorili uslovi za funkcionisanje Kolegijuma u proširenom sastavu, jer smo dobili obavještenja o osnivanju poslaničkih klubova", navela je Krišto.

Ona je istakla da iza Nove godine može početi formiranje komisija Zastupničkog doma.

Osim Borjane Krišto (HDZ), današnjoj sjednici Kolegijuma prisustvovali su i njen zamjenik Nebojša Radmanović (SNSD) i Safet Softić u ime Kluba SDA, jer je zamjenik predsjedavajućeg Denis Zvizdić bio odsutan.