Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za PIRAMIDNE IDIOTE: Prvo, ja ni sam ni ti hrvat, a jos manje katolik, sto se vidi iz mog nicka. Dakle ne govorim kao netko od njih. Ja sam bosnjak, musliman. Zato vas imam pravo pitati, zasto ne poredite te vase \"piramide\" sa Kabom u Mekki. To bi vam mogao biti blizi primjer. I u Mekku ljudi dolaze da vide kamen (Kabu). Isto tako se tvrdi da je od boga poslato, da je tu bio prvi Ibrahimov hram. itd. Znate li zasto vi to ne radite. Zato sto bi se otkrilo koliko ste vi \"muslimani\" i \"vjernici\". Zato sto VI VISE VJERUJETE U GOSPU, PA ZATO POREDITE VASE LUDOSTI SA MEDJUGORJEM. Jer VI poredite \"TU\" stvarnost sa \"VASOM\" stvarnosti. Dakle za vas je ukazanje gospe \"istinito\" bas ko i ukazanje \"piramida\". A kada bi poredili sa Kabom, i tamosnjim milionima \"turista\", samo bi pokazali tko ste i sto ste. Naime , NEW AGE sekta, kosmickih mudolizaca. Naime ako \"piramide\" postoje, onda se mogu uporedjivati sa svim drugim kamenim gradjevima, pa dakle i Kabom. A ne mogu se porediti sa vizijama , ukazivanjima, vidjenjima i sl.
Za PIRAMIDNE IDIOTE: Zasto ne poredite \"piramide\" sa jadranskom obalom, zasto ih poredite sa Medjugorjem ? I na Jadran dolaze milione turista. Pa zato, to i vi sami znate, jadranska je obala STVARNOST, moze se opipati, vidjeti, kupati, suncati, istrazivati. Dakle ima osnova za nauku. Gospa u Medjugorju se ne moze, niti pipnuti, niti vidjeti (osim \"one\" djece) , a bogami niti sto drugo. Pa prema tome ne moze biti predmet nauke, samo vjerovanja ili \"vjerovanja\". Zato sto VI SAMI NE VIDITE \"PIRAMIDE\", ZATO IH I POREDITE SA MEDJUGORJEM, A NE SA JADRANSKOM (TURISTICKOM) OBALOM. Upravo ste VI (PIRAMIDNI IDIOTI) najveci protivnici piramida, jer ih trpate u \"vjerovanje\". Kada bi bile stvarnost VI prvi ih ne bi poredili sa Medjugorjem.
Za sve PIRAMIDNE IDIOTE !. Nekoliko tisuca/hijlada puta sam vas molio da procitate neku od \"knjiga\" \"naucnika\" GOVNETA POD SESIROM, i NITKO od vas nije odgovorio. Zasto, ili ste NEPISMENI, pa nemozete procitati, ili ste PROCITALI i slazete sa njegovom \"naukom\". A ako se slazete onda ste i sami TOTALNI LUDJACI. JER, GOVNO POD SESIROM NA SVAKOJ STRANICI SVOJIH \"KNJIGA\" DOKAZUJE DA JE LUDJAK. Provjerite sami. Sto se tice poredjenja Medjugorja i Visokog, tu VI sami pokazujete da VI sami ne vjerujete u \"piramide\". U Medjugorju je grupa djece \"vidjela\" gospu, ona im se \"ukazala\". Milione turista dolaze na mjesto \"ukazanja\", oni ne dolaze da bi vidjeli gospu, i niti jedan turista nije izjavio da je i on vidjeo gospu. Dakle ako hocete (JA NEMAM NISTA PROTIV, A NITI TKO RAZUMAN), pokrenite akciju pod nazivom \"Ukazanje piramide idiotu Semiru\", i dovodite desetine milione turista, i imate i moju podrsku 100%. Vi ne vjerujete u piramide, jer ih poredite sa \"ukaznjem\", sto ce reci i Vi sami znate da su se \"piramide\" samo \"ukazale\", a da ih stvarno i NEMA:
Ja se zovem Mirko Sagolj i napisao sam u Sanu prije dvije godine pogromaski clanak protiv svih onih koji su bili protiv piramida. Napisao sam da oni koji ne priznaju piramide, ustvari ne priznaju bosnjacku naciju. Ovim putem se izvinjavam svima kojima sam svojim politikantskim pamfletom nanio bol i probleme. Priznajem da sam pogrijesio i molim za oprost.
Zdravo, ja sam Enes Bajtal i bio sam uzoran piramidas, i nezavisni intelektualac i publicista. Bio sam clan Upravnog odbora i napadao sam sve protivnike piramidasa da nisu patriote, da sprijecavaju razvitak Bosne itd... Ipak kada je Sem the Fucker okrenuo Elmu koju sam volio, shvatio sam da piramide ne postoje. Sada se bavim politikom, i u Nasoj Stranci.
Dobar dan. Ja sam Semir. I vjerujte mi na riječ trošio sam samo svoje pare. Zbog toga sam rekao urednici naše web stranice Sabini, novinarki neutralne Fene, da objavi zahvalnice našim donatorima, sve redom državnim ustanovama. Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH Općina Visoko, Visoko, BiH Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH BH Telecom, Sarajevo, BiH Općina Visoko, Visoko, BiH Općina Visoko, Visoko, BiH Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevo, BiH Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH Lutrija BiH, Sarajevo, BiH Turistička zajednica ZeDo Kantona, Zenica, BiH Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona,Zenica, BiH Turistička zajednica ZeDo Kantona, Zenica, BiH Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH Turisticka Zajednica Ze-Do Kantona , Zenica, BiH Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH Zenica Bus ,Zenica, BiH Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH Općina Stari Grad ,Sarajevo, BiH Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine,Sarajevo, BiH
prvo vjencanje, pa konferencija... super
Dobar dan. Ja se zovem Mario Gerussi i sigurno me se sjećate kao izvršnog direktora fondacije. Semir i ja smo zajedno smislili ovu prevaru. Semir je bio oženjem mojom sestrom Oksanom i imali su zajedničko dijete Daria. Onda se pojavila novinarka Fene sabina alikadić-muminović i počela je njihova veza. Kako bih zaštitio svoju sestru Oksanu, odlučio sam napustiti fondaxiju i pomoći njenom sinu Dariju koji je zbog očevih bludničenja zapao u probleme sa drogom i alkoholom. Pred odlazak iz fondacije kopirao sam disk na semirovom PC-u. Neke informacije već su objavili pincom i neki drugi portali. Imamo toga joooš mnogo. Semire, uništavat ću te polako. Tvoj bivši brother-in-law Mario Gerussi.
ja se zovem Sabina Alikadić. Radim za novinsku agenciju FENA. Prije dvije godine bila sam udata, a Semir oženjen. Onda smo se zaljubili, ja sam se razvela, on se razveo, ja sam varala javnost za ljubav istine. I vjenčat ćemo se na piramidi preljube. U međuvremenu je Siniša Subotić pisao feljtone u Oslobođenju kako je moj semir uzoran porodični čovjek koji brine za svoju ženu Oksanu i sina Darija. Ali zbog jedinstvenih istraživanja u Visokom, Semir je morao zapustiti Darija koji sada zbog Oksanine nebrige, jer nije pristala na našu vanbračnu vezu, uzima alkohol i droge.
radogost 15.08.2008. u 13:52 \"Baš sam štopao koliko će nekom moronu trebat da se sjeti spomenut Međugorje, hahahahahahahahahahahahahah!!! \" radogost, dok si ti štopao vrijeme, ja sam ti štopao mater.
Međunarodno priznanje za piramide!!!! EAA Evropsko priznanje za istraživanja u Hutovom blatu Mr. Snježana Vasilj i Melisa Forić dobile su veliko priznanje Evropske asocijacije arheologa, jer će na 14. kongresu EAA na Malti u septembru biti prve koje će na ovom velikom naučnom skupu predstavljati neko istraživanje iz naše zemlje, najavljeno je iz EAA. U najavi za njihovo predavanje navodi se da su ostaci dva ilirska broda pronađena na lokalitetu Desilo u Hutovom blatu iz II stoljeća prije nove ere jedinstvena otkrića u oblasti istočne jadranske obale. Geografski položaj lokaliteta, prilično duboko u kopnu, čini ga pogodnom i dobro zaštićenom lukom u jugozapadnom dijelu Hutovog blata. Veliki broj fragmenata amfora tipa \"Lamboglia 2\", rimsko željezno koplje s djelomično očuvanom drvenom drškom i konjske potkovice ukazuju da su brodovi potopljeni namjerno. Ovi razlozi navode da se ne isključi mogućnost piratskog napada, koji su u ovom slučaju kaznili Rimljani. Brodove se mora gledati u kontekstu postojanja luke Narona, grčkog emporija i njene pozadine koja je bila prilično naseljena u predrimsko vrijeme i za vrijeme njihove vlasti. Ovaj jedinstveni mikroregion je bez sumnje igrao značajnu ulogu u vrijeme ilirskog kraljevstva, te u bronzano doba, pošto nova otkrića prahistorijskog sloja u samom jezeru mogu ponuditi više odgovora o tome. Nažalost, osim o Hutovom blatu, na konferenciji na Malti bit će riječi o nedavnom barbarizmu na Kraljevskom gradu Visoki i općenito dešavanjima na Visočici. Naime, planirana je posebna radionica pod predsjedavanjem predsjednika EAA prof. Anthonya Hardinga s University of Exeter i Tima Schadla-Halla s University College London pod nazivom \"Fiktivne prošlosti: opasnost za evropsku arheologiju\". U pozivu koji su uputili organizatori ove radionice, predsjednik EAA navodi da je \"nedavni fijasko s bosanskim piramidama privukao pažnju na način na koji stvaranje fiktivnih prošlosti može biti korišteno za političke ciljeve te ponovno iniciralo debatu o pravu arheologa da diktiraju javnosti u kakvu bi prošlost trebalo vjerovati\". U višeglasnom svijetu, svako može promovirati teorije o drevnoj prošlosti, bez obzira na to da li je ili ne zasnovana na čvrstim dokazima, a obično nije štetna ako nikakva akcija ne slijedi iza njih. Ponekad, međutim, takve teorije mogu imati mnogo opasniji aspekt, ugrožavajući ne samo dobro utemeljena mišljenja o drevnoj prošlosti nego također i naučnike koji imaju ova gledišta. Na sesiji razmotrit će se jedan broj slučajeva, iz Evrope i drugdje, u kojima su stvorene fiktivne prošlosti različite vrste te razmotriti do kojeg stepena su takva gledišta štetna za nauku i naučnike
Ja sam Sabina, ako želite da napišem nešto afirmativno o vama, nazovite hot-line na telefon Federalne novinske agencije FENA. -- \"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava\" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu.
U tom i jeste kvaka, \'foteljaski strucnjaci\' su davno svoje rekli o piramidama, mislis da ce ti neko nakon tri godine cirkusa od \'foteljaskih\' strucnjaka doci, taman da mu plate da ga donesu? Uostalom, Semirovi sljedbenici i nisu bas se pokazali kao raspolozeni da im neko kaze u brk da slijede budalu. A o vandalizmu na Starom gradu, kao necijem izljevu \'pozitivne energije\', ostaje da razmisljamo. Situacija je izgleda takva: on meni nema piramide........
Posmatrac... Ajde zarobi svoj mentalitet i dopusti mu da dokaze to sto smatra za istinom. Tebi, a ni nama ostalima to \"ne ide ni u đep ni iz đepa\" tj. niti nam škodi niti šteti.. Fundamentalni problem ovih ljudi, na ovim prostorima jeste unaprijed donošenje nekih zakljucaka na razini lokalnih kafa ili u kafana.. Dopusti mu da dokaze svoju tvrdnju makar za nju cekao jos 10 godina...
posmatrac, prijavi se na konferenciju i dokazi pred ljudima da lazu i da nisu strucni. kolko znam svi oponenti su javno pozvani da javno dokazu nepostojanje piramida u Visokom.