BiH
1

Protjeran državljanin Srbije zbog prijetnje nacionalnoj sigurnost BiH

FENA
Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području Bosne i Hercegovine, Služba za poslove sa strancima danas je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od tri godine državljaninu R. Srbije E.S. (rođen 1970. godine), koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Srbijanski državljanin lociran je od inspektora za strance na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smješten pod nadzor u Imigracioni centar.

Isti je u BiH do sada boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu izdate radne dozvole a Služba je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost naše zemlje, istog procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njegovog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćeno je iz te službe.