U Banjoj Luci
12

Protesti zbog izbacivanja članova iz Socijalističke partije, tražila se ostavka Đokića

A. D.
Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbija
Foto: Tanja Vukomanović/RAS Srbija
Simpatizeri i članovi Socijalističke partije organizovali su danas u Banjoj Luci skup podrške stranci. Protesti su organizovani nakon što je predsjednik SP-a Petar Đokić isključio je iz partijskog članstva Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića.

Organizatori su pozvali predsjednika GO i poslanika u NSRS Gorana Selaka i predsjednika stranke Petra Đokića da ima se obrate.

"Nije partija jedan čovjek, partija samo svi mi", poručio je Selak. On je naglasio da mu je žao što se danas prisutanima nije obratio i Petar Đokić

Poslanici Socijalističke partije (SP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražili su od premijera RS-a Radovana Viškovića smjenu ministra rudarstva i energetike Petra Đokića koji je lider SP-a.

Javno tužilaštvo RS-a detaljno istražuje odluke koje je donosio ministar u Vladi RS u slučaju poslovanja EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari.

Đokić je jutros izjavio da ova partija nije organizator nikakvog okupljanja ispred stranačkih prostorija u Banjoj Luci, te istakao da su pozivom na takvo okupljanje zloupotrijebljeni lični podaci članova stranke.