{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protesti u Sarajevu: Građani ponovo digli glas protiv vlasti

19.2.2014. u 12:03
19.2.2014. u 17:17
34
246
Protesti u Sarajevu: Građani ponovo digli glas protiv vlasti
34
Ispred zgrade Predsjedništva BiH i danas su održani protesti na kojima su nezadovoljni građani istakli iste zahtjeve kao i proteklih 13 dana. Za sutra je najavljeno novo okupljanje.
- Završeni su protesti u Sarajevu. Saobraćaj je ponovo normalizovan.

- Demonstranti također uzvikuju "Blago vama, vi imate pare, pa niste s nama". Uz pljesak i zvižduke iz pištaljki, ova grupa demonstranata izrazila je nezadovoljstvo sve manjim brojem građana na protestima. Raskrsnica ulica Titova i Alipašina i dalje je blokirana za saobraćaj.

- Oko 50 demonstranata koji se još uvijek nalaze na raskrsnici ulica Titova i Alipašina, nedaleko od zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, uz povike "Pridružite nam se", pozvali su prolaznike da se pridruže protestima koji se odvijaju već 14 dana, prenosi Anadolu Agency.

- Kod Higijenskog zavoda trenutno nema više od 50 građana.

- Okupljeni na centralnoj raskrsnici kod Alipašine ulice zaustavljaju prolaznike koji idu iz grada prema tramvaju i nagovaraju ih da ostanu barem 15 -tak minuta. Stariji građani i penzioneri sjede na trotoarima dok maloljetnici kače transparente na semafore i tramvajske stanice, javila je Fena.

- Policija je kod jednog maloljetnika u blizini zgrade Predsjedništva BiH pronašla teleskopsku palicu.

- Na protestima je danas znatno manje građana nego prethodnih dana.

- U blizini demonstranata kod Higijenskog zavoda radnici sarajevskog komunalnog preduzeća Rad čiste zgradu Općine Centar i Vlade KS koja je zapaljena prije 12 dana.

- Halid Hrnjić, ratni vojni invalid i otac poginulog šehida, kaže u razgovoru s reporterom portala Klix.ba da mu je cjelokupna situacjja došla do grla. "Od ove vlasti nisam dobio ništa. Oteli su mi stan i očevu zemlju u Nahorevu. Poručujem nadležnima da počnu hapsiti domaće sanadere. Organizujmo se da idemo na Poljine i na Vlašić gde imaju vile i vikendice", kaze Halid kroz suze.

- U radnji u blizini Higijenskog zavoda mogu se kupiti i pištaljke kojih je danas mnogo na protestima.

- Jedan od studenata pozvao je svoje kokege da izađu na ulice. "Dragi budući psiholozi, doktori, arhitekte, stomatolozi i ostali, izađite na ulice i borite se za svoja prava i budućnost", kazao je ogorčeni student.

- Demonstranti su blokirali raskrsnicu kod Higijenskog zavoda. Tramvajski saobraćaj sada funkcionira do okretaljke na Skenderiji.

- Među transparentima danas se mogu vidjeti parole "tužioce na sud", "Evropo, čuj nas", "narod koji nema šta izgubiti je najopasniji", "probudite se, proljeće je".

- Reporter portala Klix.ba javlja da su u ovim trenucima demonstranti blokirali saobraćaj ispred zgrade Predsjedništva.

- Demonstranti su istakli transparent "Svi za jednog, jedan za sve". Njihov broj se povećava te ih je sad ispred zgrade Predsjedništva BiH oko 50. Saobraćaj se odvija normalno.

- Među okupljenima smo zatekli Jasminku Čengić, bivšu radnica hotela Holiday koja je trenutno bez posla. Kaže da žali što na proteszima nema više studenata i omladine, te ih poziva da napuste kafiće i pridruže se demonstracijama

- Oko 20-tak građana okupilo se danas na protestima u Sarajevu. Ovo je do sada najmanji broj demonstranata ispred zgrade Predsjedništva od početka demonstracija u Sarajevu prije 13 dana. Građani su još jednom iznijeli zahtjeve za smjenama političara. Vjeruje se da će tokom dana na proteste doći vise građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: