Mujezinović u gradu na Drini
0

Protesti boračkih populacija u Goraždu?

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Generalni protesti boračkih populacija najavljeni za sutra mogli bi se održati u Goraždu.

Dilema o mjestu održavanja protesta javila se zbog sutrašnje najavljene posjete premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića Kantonalnom odboru SDA Goražde.

Kako pojašnjava predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja BPK i koordinator odlaska na proteste boračkih populacija s područja ovog kantona Derviš Hadžić, stav o mjestu održavanja protesta znat će se sutra u jutarnjim satima, a odluku će donijeti centrala.

"S obzirom na to da je za sutra najavljena posjeta Mustafe Mujezinovića premijeru KO Stranke demokratske akcije Goražde, preovladava mišljenje da se upravo sutra u Goraždu održe protesti pred zgradom Kantona. Nismo sigurni, ali ako premijer Mujezinović bude u Goraždu boračke populacije onda nemaju šta tražiti u Sarajevu, jer protestuju njemu. Jedno je sigurno, do otkazivanja protesta sutra neće doći", istakao je Derviš Hadžić.

On je naglasio da su sa odlukom Federalne vlade boračke populacije ponižene i da će se protiv toga boriti.

Kazao je i da je, što se tiče protesta, u boračkim udruženjima na području tog kantona sve spremno. Obezbijeđeni su i autobusi, a okupljanje je najavljeno za sutra u 9 sati na Trgu branilaca grada.