Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel vama čudno da ni jedan radnik u Bingu, Konzumu, Merkatoru i ostalim lancima nije bio pozitivan. Vjerovatno jer nije smio biti jer bi dobio otkaz.
Ili možda to ukazuje na stvarnu opasnost od zaraze, koja ne ide na ruku proizvođačima spasonosnih vakcina?
Bili pozitivni, morali raditi, širili zarazu, a oni stavili obezbjeđenje i puštali po 10 sa maskama, a kasirke zarazne. Ako nisi biti zarazan, poslije Mercatora si morao pokupiti. Apsurdistan
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
u potpunosti podržavam neradnu nedelju i za praznike za sve radnike. U ovoj državi postoje dvije klase ljudi, jedni koji su na buđetu i oni imaju sva prava da za 1 maj odu sa posla u petak u 12 sati i imaju 3 neradna dana a isti su protiv da trgovine ne rade za prvi maj i nedeljom.
Ni njih ni njihaaa stvarnost ne zanima samo facebook vladanje, na daljinu bez dodira sa stvarnošću.
Jesul na buđetu? Buđo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A danas svako moze otvorit trgovinu zadužiš se sa par hiljada,poslovni iznajmis natrpaš robe .Nadžeš da ti neko irgetuje po 12 sati.Kafića i kladionica svakih 20 metara isto tako se dešava sa jadnim radnicima.Fabrika ,e to je fantazija i plate od 800 eura.
Na žalost tako je....ovo je praznik samo za uhljebe u drzavnim firmama a platu im zarađuje privatni sektor...od njihovih bubrega se odbija za drzavne propale firme u kojima administracija prima 1200km za sjedenje par sati dnevno .
Nije tačno, ja radim u privatnom sektoru 4 godine i nikada nisam radio za Prvi maj, Novu godinu, drzavne praznike..
I treba da radite.Evo popila se gajba pive,sad ne znam gdje kupiti,a pola janjeta čeka na pivu.Panika nas uhvatila.nas petoricu.
rad nedeljom je zlocin protiv čovječnosti. to je zločin protiv majki, zločin protiv djece i porodice. to je zločin protiv društva i naroda, protiv Boga. nedeljno vrijeme je nemjerljivo dragocjeno ono se ne može platiti. zašto drzavni organi institucije preduzeca nikad ne rade (subotom i) nedeljom.
Sindikat trgovine je nemoćan da išta uradi ovdje, 99% trgovaca radi kod privatnika i ne smiju se sindikalno organizovati, legalni robovi na kraju prvog kvartala 21. stoljeća uz prešutnu saglasnost vlade i ministarstva za inspekcije i provjeru provođenja zakonskih normi
Ma sta ovi radnici hoce? Nek budu zahvalni sto imaju posao. Ja sa filozofskim ne mogu naci posao i opet se ne zalim.
nisam vidio da danas inspekcije hodaju, privatne trgovine rade nesmetano
Bolje grob,nego Bingo.Pogotovo ovaj u Vogošći,gdje neka Alma šef.teroriše i maltretira uposlen.Kad su iz KS dolazili sindikalci da se učlane rečeno im ko se učlani može uzeti odma R.Knjižicu. I u Somaliji radnici imaju veca prava.
Nakovanj je tu, krenuo je čekić, sada se očekuje i srp. Vrijeme je isteklo lopuždarama. Radnici iz realne i poljoprivredne proizvodnje, i poštena intelegencijo, ponovo ( poslije 30 godina) krenulo je vaše vrijeme , a za lopuždare nevrijeme i kijamet. Počistite ovu silu i nepravdu! Mlasi čekamo vas da se probudite i pomognete roditeljima, nanama i dedama, komšijama i prijateljima.
Bolje grob, nego rob!!!
Sad kad ste se okupili na Željezničkoj stanici .u voz i pravac EU Nema ovdje selameta pored Asima Zvizdiča Izetbegoviča Efendiča......
Sad se svi nadigli.
Boli njih briga njima je da uzimaju svoje maslo a vi radnici prdite u prazno, mislite da interesuje ovo vlasnika Binga, Amka, Robota itdd oni sad ganola skidaju 5 janjaca s ražnja
NE BI SIJALA OVAKO JAKO OVA NASA LIJEPA AVLIJA... UZIVAJTE
Evo gledam sa prozora seljacki bingo,radi najnormalnije do 21.sat,i tako apsolutno svaki praznik,i bajram,nova godina,bozic,prvi maj.......normala.