{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protest grupe bivših radnika Borca

F
10.6.2010. u 12:28
0
0
Protest grupe bivših radnika Borca
0
Protest grupe bivših radnika Borca
Zenica
Grupa od oko 60 bivših radnika Tvornice konfekcije Borac d.d. Zenica (u stečaju) okupila se jutros u 10 sati ispred sjedišta Zeničko-dobojskog kantona.
Ova tvornica s radom je prestala u septembru 2008. a stečajni postupak otvoren je u proljeće prošle godine. Radnicima nije uvezan radni staž za posljednjih osam godina, zbog čega, kako je rečeno, danas 33 radnika ne mogu u penziju.

Od Vlade ZDK okupljeni traže da pomogne oko uplate penzionog i zdravstvenog osiguranja, a osporava se i privatizacija preduzeća u kojem je bilo uposleno više od 220 radnika.

U tri javna poziva za prodaju imovine procijenjene na oko četiri miliona KM stečajna upravnica Azra Škapur uspjela je prodati tek jedno putničko vozilo. Dugovanja Tvornice konfekcije Borac d.d. Zenica iznose oko 11 miliona KM, a samo prema radnicima ta dugovanja dostigla su šest miliona KM.

Okupljeni radnici najavili su da će protestovati do 15 sati, a ukoliko ne dobiju pozitivna obećanja okupljanje su najavili i za sutra.

Prema posljednjim, nezvaničnim informacijama, s radnicima Borca tokom dana trebao bi razgovarati kantonalni ministar privrede Fahrudin Omerhodžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: