|

Prosvjetnim radnicima USK-a osnovica za isplatu plaća povećana na 105 KM

Prosvjetnim radnicima USK-a osnovica za isplatu plaća povećana na 105 KM
0
F
FENA
24.10.2007. u 15:47
0
komentara
0

dijeljenja
Prosvjetnim radnicima USK-a osnovica za isplatu plaća povećana na 105 KM
Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine USK-a danas u Bihaću zajedno s predstavnicima Vlade Kantona i Sindikata obrazovanja USK-a postigla je kompromis za potpisivanje sporazuma za isplatu plaća i drugih primanja prosvjetnim radnicima od oktobra do kraja decembra, jer je prethodni istekao 30. septembra.
Stručni tim Vlade i sindikati predškolskog, osnovnog i visokog obrazovanja privatili su da osnovica za isplatu plaća bude povećana sa 100 na 105 KM i 10 maraka po danu za topli obrok, dok se Sindikat srednjeg obrazovanja odbio izjasniti o ovom prijedlogu.

Oni su kako tvrde nezadovoljni dinamikom pregovora s Vladom, ignoriranjem njihovih višemjesečnih zahtjeva za usklađivanje koeficijenata zaposlenih u obrazovanju s koeficijentima ostalih budžetskih korisnika.

Dogovoreni kompromis bit će prezentiran u petak i članovima Kolegija Skupštine Kantona, a u ponedjeljak će se prihvaćeni prijedlog naći na dnevnom redu sjednice Vlade Kantona, tako da se potpisivanje sporazuma očekuje u utorak.

Sindikat srednjeg obrazovanja obećao je u ponedjeljak prije Vladinog zasjedanja dostaviti svoj stav, nakon što održi sjednicu, no sudeći prema danas rečenom sporazum će ipak biti potpisan, ma kakav njihov stav bio.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.