Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je interesantno kako se uvijek neki štrajkovi i protesti dešavaju pred izbore.
kazu tezak posao prosvjetnih radnika i male plate a svaki konkurs se javi 300 ljudi
Danas protestuju protiv njih, sutra glasaju za njih.
Oni traze toliko tek da pokrije novi porez od nove godine. Znaci ista bi im plata bila, samo zele sada povećanje toliko koliko ce pokriti taj odbitak. A ja im kapu skidam s obzirom sta im saljemo, to jest kakve mi svoje maze saljemo.
Neradnici bili skoro 3 mjeseca na odmoru, a sad kad treba odraditi ona 3-4 sata dnevno oni bi štrajkovali. Po radnom satu, samo su političari bolje plaćeni od nastavnika.
@UST Negativa Nemas pojma i siris LAZI! Imam u porodici prosvjetnog radnika, imaju god8snji od 1.7 - 20.8. I nemaju vise nikakav godisnji, nikakav odmor osim vikenda. Svaki dan su do 8h radni sati u skolama. Dodji, posjeti negdje školu, upoznaj se pa onda laprdaj.
@posjetilac vise od pola juna i zimski raspust takodjer se slomise? puna norma je 20 skolskih casova, znaci 4 casa dnevno (3 sata). ostatak dana puse po zbornicama.
Zasto se ne bore da im se regulisu Ugovori ? Rade godinama sa Ugovorima na odredjeno a time nemaju ni autoriteta nad djecom ! Od mene im podrska !
Svi na noge okupite se i dignite ustanak ja vas podržavam iz dalekog Hong Konga. Peace
Sada se predizbornom "trendu" asflatiranja trotoara, sređivanja parkova i klupa "pridružio i trend" štrajkova. Izbori su čudo, a vlast koji ima fukara je fenomen, a sve po principu: "J. . i ga šta'š tako ti je to" ( u prevodu:"Tako je kako je, kome se ne sviđa neka se hvata Njemačke i sl. Nama je ovako super, za bolje ne znamo, volimo štelu, nepotizam, korupciju i volimo da za sve navedeno UVIJEK imamo opravadnje (tipa:"Svugdje se krade i sl") i tako do kjameta.
@samp1ta "najpovlastenija" pa zavrsi ti fakultet bilmezu pa radi za 800KM
Prvo inspektori porezne uprave, pa onda ljekari, sada prosvjetni radnici - izgleda da samo strajkuju likovi koji su na budzetu.
Znanje je krhko ... hoces platuu ... nemaaaa ...
moze ali onda uciteljice da rade od 8-16 a ne od 8 do 11 pa razgule kuci
normalno. uvesti produženi boravak do 17h (8 sati + sat pauze) da imaju djeca gdje ostati. preko raspusta isto tako. na godišnji 20 dana kao i sav ostali svijet. onda možemo pričati o platama