{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prošle su dvije godine od smrti Fadila Banjanovića Bracike

S
14.12.2013. u 13:54
0
49
Prošle su dvije godine od smrti Fadila Banjanovića Bracike
0
Prošle su dvije godine od smrti Fadila Banjanovića Bracike
Foto: SRNA
U Kozluku kod Zvornika danas su akademijom i izložbom likovnih radova i fotografija obilježene dvije godine od smrti delegata u Vijeću naroda Republike Srpske Fadila Banjanovića.
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović istakao je tom prilikom da je Banjanović bio lider povratnika. "Mislim da mu ljudi u Podrinju i svi koji smo pioniri povratka, i ja među njima, koji sam vodio povratak u Doboju, moramo odati priznanje, jer je bio lider svih nas", rekao je Suljkanović novinarima.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je da su neki tek Banjanovićevom odlaskom shvatili šta je on značio.

"Nama koji na ovim prostorima živimo, radimo i stvaramo uslove za bolje sutra ostaje da slijedimo njegov put i porovodimo ono čemu je mnoge učio, a to je toleranciji, poštovanju drugih i praštanju", poručio je Stevanović.Potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo istakao je doprinos Banjanovića povratku u Podrinju i zajedničkom životu, dok je potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Zvornik Hakija Meholjić podsjetio da je mnogo toga za šta se Banjanović borio, nažalost, pogaženo.

Obilježavanje dvije godine od smrti Banjanovića organizovao je Opštinski odbor SDP-a BiH Zvornik, čiji je predsjednik Mensur Galjić istakao da su dvije godine dovoljne da se shvati koliko je Banjanović značio Podrinju, jer su, kako je naveo, mnoge stvari stale nakon njegove smrti.

Fadil Banjanović je iznenada umro 12. decembra 2011. godine u 49 godini. Smrt ga je zatekla na funkciji delegata u Vijeću naroda Republike Srpske. Bio je član Glavnog odbora SDP-a BiH, te predsjednik Regionalnog i Opštinskog odbora ove stranke u Zvorniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: