Boravak na Ilinčici
8

Proslava Prvog maja u Tuzli: Građani uživaju u šetnji, roštiljanju i igri s mališanima

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Međunarodni praznik rada proslavlja se i na području Tuzle, a prvog dana maja građani su između ostalog odlučili posjetiti izletište Ilinčica. Dok jedni uživaju u šetnji na čistom zraku, drugi su se pak odlučili za igru sa mališanima ili roštiljanje.
Ilinčica je jedna od destinacija ka kojoj su se građani uputili ovoga Prvog maja, a ovo popularno izletište okupirale su sve generacije Tuzlaka. Osim uživanja u šetnji i igri s mališanima ili kućnim ljubimcima, građani ovaj ponedjeljak provode i u roštiljanju.

Većem broju izletnika svakako su pogodovale i povoljne vremenske prilike, odnosno prilično sunčan i topao dan. S druge strane, Tuzlaci nešto dubljeg džepa te u prilici da imaju produženi vikend, četiri slobodna dana koriste za boravak na raznim destinacijama izvan Bosne i Hercegovine.

Ranije ovoga dana u Tuzli je upriličen i mirni prvomajski protest koji je okupio tek manju grupu aktivista, koji su poručili da razloga za slavlje nema.

Povodom Međunarodnog praznika rada, iz policije su najavili pojačane aktivnosti na terenu u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira te sigurnosti u saobraćaju.

S tim u vezi danas je pojačano prisustvo službenika policije na lokacijama gdje građani tradicionalno vrše proslave spomenutog praznika, a pojačani su i obilasci naseljenih mjesta s ciljem prevencije imovinskih delikata.

Pod posebnom policijskom pažnjom su učesnici u saobraćaju, koji će biti kažnjavani ukoliko krše saobraćajne propise, posebno u kontekstu prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.