|

Proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH koštala 300 hiljada KM

Proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH koštala 300 hiljada KM
3.490
R. D.
10.12.2019. u 16:00
271
komentara
3,4k

dijeljenja
Grandiozna proslava preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH organizirana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru 6. decembra koštala je skoro 300 hiljada KM.
Tokom večeri kad je naša zemlja preuzela kontrolu nad sopstvenim nebom najviše zvanice iz političkog i društvenog života naše zemlje su, osim u gastronomskim delicijama i vatrometu, mogle uživati i u nastupu, između ostalih, Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović i Ane Rucner, a program je vodio popularni Tarik Filipović.

Foto: FENA Foto: FENA


Na naš upit Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) koliko je koštala svečanost u prestižnom prostoru ljetnikovca Radobolja, dobili smo odgovor da je za organizaciju eventa Faze II BHANSA-e u Mostaru povodom preuzimanja kontrole zračnog prostora BiH proveden postupak javne nabavke pozivom tri ponuđača.

Foto: FENA Foto: FENA


Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosila je 300 hiljada KM, a najpovoljniji ponuđač bio je D.D. Marketing d.o.o. Mostar s ponudom od 299.350 KM.

Foto: FENA Foto: FENA


Zanimljivo je da je u pozivu za dostavu ponuda BHANSA specificirala kakve izvođače traži, tako između ostalog stoji da su za muzičko-scenski program tražena dva izvođača pop muzike s najmanje pet izdatih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim muzičkim dodjelama u BiH i regiji te završenom muzičkom akademijom (akademijom umjetnosti) ili rasprodatim koncertom na lokaciji koja može primiti minimalno 20 hiljada ljudi.

Foto: FENA Foto: FENA


Tražena je i usluga angažiranja jednog izvođača narodne muzike s najmanje deset izdatih studijskih albuma koji ima minimalno 30 godina scenskog
iskustva te rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 30 hiljada ljudi.

Foto: FENA Foto: FENA


BHANSA je u ovom postupku tražila i usluge angažiranja izvođača koji svira
instrument violončelo, ima minimalno 15 godina scenskog iskustva te završen odsjek za violončeno na nekoj muzičkoj akademiji.
Prijavi grešku


Komentari (271)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...