Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ccc...podatak smijesan,to je onih 50% sto su prijavljeni a kad bi uzeli podatke ovih ne prijavljenih,sto rade na crno,prosjecna plata bi iznosila 300KM
Jake ti matematike, mora da imas citava dva razreda osnovne i veliki odmor.
Lazes ko pas.
Kako se dolazi do ovoga podatka? Zaposleni u državnoj administraciji, općine, kantoni, entitetske institucije, sudovi, policija, sudstvo+ javna preduzeća, imaju vjerovatno u prosjeku oko 1.500KM. Zaposleni kod privatnika, kojih je duplo više, prosjek 550KM, bez toplog obroka. I dobije se 817KM. Realna , prosječna plata je ovo drugo, 550KM !!!
Meni 500.00KM sa dodacima(prijevoz,topli...)...Odnosno bez dodataka(zato sto ih nemam) :(
gdje, kome????
pa mora prosjecna bit 817 kad politicari imaju 3000-4000 mjesecno,oni nam popravljaju prosjek,bas su fini...
da je Bogdo 817KM!!!
zasto ja onda za platu primam polovinu tog prosjeka?
ko ima ovu platu sad ozbiljno , ja koga god znam nema preko 400,450 ... cija je ovo plata ?????
Prosječna plata - onome ko je ima...