Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Japanu voz zakasnio minutu i po, masinovodja izvrsio samoubistvo zbog osjecaja krivnje...
@autohtoni sarajlija, A Japanski ministar saobracaja podnio ostavku zbog kasnjenja 5 min svih vozova u Japanu tokom jedne godine.
Jest, al u istom tom Japanu, mašinovođa kasnio minutu, a s obzirom da mu je to bio drugi put, znao je da mora proći rigorozno mentalno i fizičko zlostavljanje zbog tog kašnjenja i dodatnu obuku od par mjeseci. Zbog toga je ubrzao i ubio 162 ljudi. Zbog osjećaja krivnje se u Japanu tek ove godine broj samoubistava spustio ispod 25.000. Hoću reći, svaka im čast, ali ponekad imaju nehumane kriterije i očekivanja
Nasi vozovi su medju najbrzim vozovima iz 1945.
Korekcija navoda. Davne 1872. godine prvu prugu u tadašnjoj okupiranoj Bosni, finanskrali su Turci a izgradili Francuzi. Bila je to pruga normalnog kolosijeka od B.Luke do Dobrljina u dužini od 100 km a vozovi su dostizali brzinu od 120 km/h.
Cujem neke pedere sredili u kriterionu...sramota za ovo drustvo..da nisu cigle ponijeli👏
ja iz zenice posao u mostar i onaj na razglasu kaze " brzi voz iz zagreba kasni 90 minuta"
Vozovi su nam za muzeja, a o urednosti da ne govorim kad udjes mozes naograjsati
25 MILIONA EURA KOŠTA OVA OBNOVA ŠTO ITALIJANI RADE, PA VI VIDITE
Narcisa Džumbura i ostale kriminalce odgovorne za ovakvo stanje, javno vješanje. Mamu im lopovsku.
pići šeseeeet, al' nizbrdo
Pa kad su politicari nesposobni i nista ne kontaju. Ustvari , sanjaju o nekim aerodromima i avionoma , hehe, ludnica. Nek pogledaju koliko ljudi se vozi vozovima na zapadu, ma jok , sta ce to nama .
U nasoj drzavi kasnjenje vozova za godinu iznosi dvije godine
Nitko danas ne koriste vozove .... automobili su sad kao licna karta
Prosječna cijena karte do Konjica iz Sarajeva 2KM (kondukteru za pive).
A... Zima je bila, sa puno snijega. Cek'o sam za Travnik vezu. Stresla je snijeg sa plave kose, Cekajuci voz za Brezu...♥
Vidi tata kako jurimo, čak 30 kilometara na sat!
Zar vozi ijedan voz u BiH?
Ja vam obećavam da se aktiviraju oni talgo vozovi da bi bilo putnika,u onim vozovima je milina se vozati a ne u onim kršinama mene stid kad ih vidim kako se vuku po šinama.