Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije nisam bio posebno probirljiv kada bih davao sadaku, ali me je jedan događaj potakao da razmišljam kome dati a kome ne. Kada sam vidio da njih nekoliko izlazi iz X petice da 'rade' okrenulo se sve oko mene.. Tako da ima ljudi kojih je nevolja natjerala da prose a još više onih kojima je to biznis..
Znam jednog dedu koji rovi po kontejnerima i kada sam mu jedan dan bio prišao i pružio nešto novca on reče - a sramota je... Toliko o tome..
@BulevarBulevara , ma marš više u tri kurca , imaš li ti života ikako , radiš li išta beskorisna maso , koristan si za društvo (i sebe) koliko i kuga. Da mi te je upoznat , platio bih , da vidim koja "intelektualna veličina" stoji iza ovih profila , ili vas je više. Ima više bulevara na kliksu nego u cijeloj Europi
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Od lopova ste napravili gospodu, od kurvi elitu, od nepismenih funkcionere a od naroda stoku.
Nema potrebe da se ikom ista daje ko prosi. Ako neko stvarno nema sta da jede ima narodna kuhinja - tamo ce dobit 2 obroka dnevno. Ako hoce sta vise nek onda ustane i radi. Svako ko se sazali i da malo sice je budala, a onaj koji prosi je lijeni prevarant koji navlaci budale.
https://www.youtube.com/watch?v=JM1mwRZiN1g
Ko šuti i sjedi njemu hoću dati, ko trazi i drzi papir pomozi itd zaobilazim i ignorisem
U Bihaću su domaće prosjake migranti potisli.
Što je više turista sve je više prosjaka. Pošaljite ih barem malo i u BL, da i oni nešto zarade. Ovi iz Lukavice i Pala dobro zarađuju u SA.
pa u TZ dolaze iz okolnih mjesta, ka cigani iz RSa ... itd itd
@BulevarBulevara Jesi frajko na netu u pm.. Vjerovatno si neki jadnik bez zene, djevojke, posla, prijatelja, bez bilo kakve zdrave vizije u zivotu. Okote jedan sta si se to digao??
jedan dinar za mog bulevara
U jednom našem gradu sam imao priliku vidjeti kako gospodin šamara vjerovatno svoju ženu jer nije naprosila određenu svotu novca. Znači da moraju prositi kako žene tako i jadna djeca jer neko od njihovih neradničkih glavešina stoji iza toga i očekuje samo da mu se na noge donese.
Svako od nas ima u bližem ili daljem komšiluku nekoga ko je sigurno u potrebi i koga ako pomogne neće se kajati.
sjetite se prije par godina da je u Zenici uhapsena ciganska porodica koja je na osnovu prosijacenje zaradila milione njih par je uzivalo a ostali su rintacili tih par je sebi dobra auta kupovalo i imali su vilu u Lukovom polju (naselje u Zenici) prosijacenje je postao biznis ima i onih kojima je zaista potreban svaki dinar ali zbog ovih biznismena se oni i ne primjete
Vrlo jednostavno za riješiti, nemojte im davati ni feninga i kroz par godina ih neće više ni biti.
Poso ko poso, predlazem nek placaju pdv i uredu je
to je biznis koji se bavi iskoristavanjem zena i djece da bi pojedinci uzivali
Šta j e ovo na prvoj slici? Muškarac se obukao kao žensko ili šta?
@firebird hahah dobro si
Jednostavno nemojte davati, ne dajem vec godinama. Tako se iskorjenjuje prosjacenje, na zapadu niko ne prosi samo po koji alkos, zasto?? Umrli bi od gladi da prose po cesti niko ne daje !!! Kome najvise treba ti ne prose nego se snalaze ili rove po kontenerima jer ih je sramota i kad im nudis nece da uzmu. A ova ciganska posla samo ne davati !!
@IzTuzle Jup, ovo je najednostavnije riješiti, sami bi nestali kroz par godina.