Velika potraga
24

Proširena potraga za nestalim Harisom Nalčom, nijedna mogućnost nije isključena

Piše: S.H.P.
FOTO: FUCZ
FOTO: FUCZ
Nastavljen je peti dan potrage za Harisom Nalčom iz Fojnice, nestalim u rejonu Prokoškog jezera. Potraga za nestalim Harisom bit će proširena na mjesta gdje do sada nije tražen.

Za njim tragaju pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorska služba spašavanja iz Zenice te Služba civilne zaštite Srednjobosanskog kantona. Potrazi su se danas pridružili i volonteri, članovi planinarskih i lovačkih društava te porodica i prijatelj.

"Nešto više od stotinjak ljudi nalazi se na terenu. Danas je lijepo vrijeme, što će uveliko pomoći toku potrage. Danas su na terenu i potražni psi FUCZ-a. Potraga danas ima tendenciju proširenja na još neka područja koja će se pregledati, a također će se pregledati mjesta koja su jučer pregledana, koja su bila sumnjiva, s različitim resursima", kazala nam je glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

Kako navodi, nije isključena ni mogućnost da je mladić nestao u Prokoškom jezeru, ali postoji tok istrage koji se mora ispoštovati.

"Nijedna mogućnost nije isključena, ali sve informacije koje se dobiju moraju se provjeriti. Ako bude potrebno pregledat će se i Prokoško jezero, uključit će se i ronioci", kazala je Kovač.

Podsjećamo, nestanak Harisa Nalče prijavljen je MUP-u SBK u nedjelju navečer oko 19:30 sati, ali je posljednji put viđen oko 22 sata, odnosno nakon prijave nestanka.