|

Promrzli šetači na ulicama Sarajeva, Miljacka zaledila na Bentbaši

Promrzli šetači na ulicama Sarajeva, Miljacka zaledila na Bentbaši
211
A
Anadolija
1.1.2015. u 15:05
50
komentara
211

dijeljenja
1/7 Foto: Anadolija
2/7 Foto: Anadolija
3/7 Foto: Anadolija
4/7 Foto: Anadolija
5/7 Foto: Anadolija
6/7 Foto: Anadolija
7/7 Foto: Anadolija
Ulice glavnog grada BiH 1. januara 2015. godine nakon sinoćnje proslave Nove godine i danas su ispunjene brojnim šetačima uprkos izuzetno niskim temperaturama.
Temperature ispod nule će se, prema prognozama, nastaviti i tokom narednih dana. U cijeloj BiH danas je zabilježeno hladno ali i vedro vrijeme sa sunčanim intervalima. Uprkos suncu, prema posljednjim mjerenjima u 13 sati na sarajevskoj planini Bjelašnici izmjereno je minus 18 stepeni dok je u Sarajevu minus devet. 

Najprometnija šetališta u gradu su nakon neobično mirnog i tihog jutra izmamila Sarajlije koji u svojoj najtoplijoj odjeći obavljaju svakodnevne poslove. Većina ugostiteljskih objekata i prodavnica koje su u jutranjim satima bile zatvorene, ponovo su otvorile svoja vrata za posjetioce. Na izuzetno niskoj temperaturi tokom noći, rijeka Miljacka zaleđena je na Bentbaši. 

Niska temperatura zraka i sutra će se zadržati na istoku zemlje, dok će u ostalim krajevima biti sunčano i malo toplije.

Tokom naredne noći i ujutro u svim krajevima bit će hladno vrijeme, sa jakim mrazem.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od minus 15 do minus osam, na jugu oko minus dva. U pojedinim višim predjelima i na mjestima gdje bude mraza temperatura će se spustiti i do minus 22 stepena celzija.

U prijepodnevnim satima bit će sunčanije, a sa porastom temperature po kotlinama će se pojaviti sumaglica i magla. Više oblaka bit će poslijepodne koji će se prema večeri premještati ka južnim predjelima.

I dalje će biti hladno i suho vrijeme, a na jugu Hercegovine sunčano, ali vjetrovito. Bura će postepeno slabjeti.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...