Radost i ponos
694

Promovisano 649 diplomanata Univerziteta "Džemal Bijedić": Mostar i državu učiniti boljim

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Svoj 42. rođendan Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru proslavio je na najsvečaniji način, podjelom diploma za 649 svojih studenata. Sportska dvorana USRC "Midhat Hujdur Hujka" bila je puna sretnih studenata te njihovih porodica i prijatelja.

Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara kazao je kako ovom prilikom najprije želi da čestita diplomantima i njihovim porodicama.

"Poželjet ću im naravno i puno zdravlja i sreće te da što prije nađu posao, ali i da pokušaju da naprave ovo društvo boljim nego što im ga mi ostavljamo. Tu će biti i njihov univerzitet da nastave svoj studij ovdje, da zadrže svoju vezu s nama kroz svoje cjeloživotno učenje ili različite projekte", poručio je rektor diplomantima.

Belma Zukić danas je dobila diplomu bachelora komunikologije na Fakultetu humanističkih nauka i kaže nam kako je odličan osjećaj okončati studiranje i na ovako svečan način sa svojom generacijom dobiti diplomu.

"Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru i moj fakultetu rasadnik su kvalitetnog kadra upravo zato jer imamo i izuzetno dobre i kompetentne profesore. Nekoliko nas sa Odsjeka za komunikologiju već je dobilo šansu da radi u svojoj struci i u vremenu kada mladi ljudi mahom napuštaju našu zemlju trbuhom za kruhom, ja iskazujem sreću i zadovoljstvo što uživamo u takvoj mogućnosti. Želim iskoristiti ovu priliku da čestitam i svim kolegama i ne, mi se ne bojimo revizije diploma", kazala je na kraju Belma Zukić.

Armin Čomić iz Mostara završio je Fakultet informacijskih tehnologija i kaže kako se danas osjeća savršeno, da je taj osjećaj teško opisati riječima.

"Već radim i dalje se nastavljam izgrađivati. Razmišljam da upišem novi stepen obrazovanja, neki master na univerzitetu. Informatika je u cijelom svijetu već decenijama jako perspektivna i profitabilna, deficit je programera i kod nas. Ovaj posao kod nas raste, razvija se i sebe vidim ovdje", kazao je Armin.

Amila Mahmić završila je Bosanski jezik i književnost, a ne dvoji da se vidi u profesorskom poslu.

"Fakultet je bio sjajan, profesori su uvijek bili susretljivi i nismo imali nikakvih problema. Već sam počela raditi u jednoj srednjoj školi i kao asistent na fakultetu, nastavljam i s master studijem. Sigurno je da budućnost vidim samo ovdje", kazala je Amila Mahmić.