Promovisano 649 diplomanata Univerziteta "Džemal Bijedić": Mostar i državu učiniti boljim

Piše: R. D./Klix.ba
9.2.2019. u 12:21
694
103
Promovisano 649 diplomanata Univerziteta "Džemal Bijedić": Mostar i državu učiniti boljim
694
1/19 Foto: R. D./Klix.ba
2/19 Belma Zukić (Foto: R. D./Klix.ba)
3/19 Armin Čomić (Foto: R. D./Klix.ba)
4/19 Amila Mahmić (Foto: R. D./Klix.ba)
5/19 rekotor Elvir Zlomušica (Foto: R. D./Klix.ba)
6/19 Foto: R. D./Klix.ba
7/19 Foto: R. D./Klix.ba
8/19 Foto: R. D./Klix.ba
9/19 Foto: R. D./Klix.ba
10/19 Foto: R. D./Klix.ba
11/19 Foto: R. D./Klix.ba
12/19 Foto: R. D./Klix.ba
13/19 Foto: R. D./Klix.ba
14/19 Foto: R. D./Klix.ba
15/19 Foto: R. D./Klix.ba
16/19 Foto: R. D./Klix.ba
17/19 Foto: R. D./Klix.ba
18/19 Foto: R. D./Klix.ba
19/19 Foto: R. D./Klix.ba
Svoj 42. rođendan Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru proslavio je na najsvečaniji način, podjelom diploma za 649 svojih studenata. Sportska dvorana USRC "Midhat Hujdur Hujka" bila je puna sretnih studenata te njihovih porodica i prijatelja.
Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara kazao je kako ovom prilikom najprije želi da čestita diplomantima i njihovim porodicama.

"Poželjet ću im naravno i puno zdravlja i sreće te da što prije nađu posao, ali i da pokušaju da naprave ovo društvo boljim nego što im ga mi ostavljamo. Tu će biti i njihov univerzitet da nastave svoj studij ovdje, da zadrže svoju vezu s nama kroz svoje cjeloživotno učenje ili različite projekte", poručio je rektor diplomantima.

Belma Zukić danas je dobila diplomu bachelora komunikologije na Fakultetu humanističkih nauka i kaže nam kako je odličan osjećaj okončati studiranje i na ovako svečan način sa svojom generacijom dobiti diplomu.

"Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru i moj fakultetu rasadnik su kvalitetnog kadra upravo zato jer imamo i izuzetno dobre i kompetentne profesore. Nekoliko nas sa Odsjeka za komunikologiju već je dobilo šansu da radi u svojoj struci i u vremenu kada mladi ljudi mahom napuštaju našu zemlju trbuhom za kruhom, ja iskazujem sreću i zadovoljstvo što uživamo u takvoj mogućnosti. Želim iskoristiti ovu priliku da čestitam i svim kolegama i ne, mi se ne bojimo revizije diploma", kazala je na kraju Belma Zukić.

Armin Čomić iz Mostara završio je Fakultet informacijskih tehnologija i kaže kako se danas osjeća savršeno, da je taj osjećaj teško opisati riječima.

"Već radim i dalje se nastavljam izgrađivati. Razmišljam da upišem novi stepen obrazovanja, neki master na univerzitetu. Informatika je u cijelom svijetu već decenijama jako perspektivna i profitabilna, deficit je programera i kod nas. Ovaj posao kod nas raste, razvija se i sebe vidim ovdje", kazao je Armin.

Amila Mahmić završila je Bosanski jezik i književnost, a ne dvoji da se vidi u profesorskom poslu.

"Fakultet je bio sjajan, profesori su uvijek bili susretljivi i nismo imali nikakvih problema. Već sam počela raditi u jednoj srednjoj školi i kao asistent na fakultetu, nastavljam i s master studijem. Sigurno je da budućnost vidim samo ovdje", kazala je Amila Mahmić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: