{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovisano 35 doktora nauka u Banjoj Luci

S
26.12.2014. u 14:37
2
5
Promovisano 35 doktora nauka u Banjoj Luci
2
Promovisano 35 doktora nauka u Banjoj Luci
Foto: SRNA
Na Univerzitetu u Banjoj Luci danas je svečano promovisano 35 doktora nauka.
Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić rekao je da je ovo druga ovogodišnja promocija doktora nauka na banjalučkom Univerzitetu, te da je, prema informacijama sa fakulteta, riječ o izuzetno uspješnim doktorantima čije doktorske disertacije imaju izuzetnu naučnu vrijednost i praktičnu primjenu.

"Novi doktori nauka i njihovi radovi su u službi naučno-istraživačkog rada ne samo na Univerzitetu, nego dobijamo nove kadrove koji će biti u stanju da rješavaju različite životne probleme na našim prostorima", rekao je Stanić.

On je pojasnio da su danas promovisani doktori nauka koji su disertacije branili po starom sistemu i Zakonu o univerzitetu, dok aktuelni Zakon o visokom obrazovanju u trećem ciklusu podrazumijeva doktorske studije koje se za sada organizuju na Elektrotehničkom i Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Stanić je rekao da je Univerzitet u Banjoj Luci podnio zahtjev za licenciranje doktorskih studija na pojedinim studijskim programima, među kojima su i medicinske studije koje će organizovati medicinski fakulteti u Banjoj Luci i Foči, beogradski Medicinski fakultet i jedan njemački fakultet koji su već dobili licencu za rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: