|

Promovisano 35 doktora nauka u Banjoj Luci

Promovisano 35 doktora nauka u Banjoj Luci
2
S
SRNA
26.12.2014. u 14:37
5
komentara
2

dijeljenja
Promovisano 35 doktora nauka u Banjoj Luci Foto: SRNA
Na Univerzitetu u Banjoj Luci danas je svečano promovisano 35 doktora nauka.
Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Stanko Stanić rekao je da je ovo druga ovogodišnja promocija doktora nauka na banjalučkom Univerzitetu, te da je, prema informacijama sa fakulteta, riječ o izuzetno uspješnim doktorantima čije doktorske disertacije imaju izuzetnu naučnu vrijednost i praktičnu primjenu.

"Novi doktori nauka i njihovi radovi su u službi naučno-istraživačkog rada ne samo na Univerzitetu, nego dobijamo nove kadrove koji će biti u stanju da rješavaju različite životne probleme na našim prostorima", rekao je Stanić.

On je pojasnio da su danas promovisani doktori nauka koji su disertacije branili po starom sistemu i Zakonu o univerzitetu, dok aktuelni Zakon o visokom obrazovanju u trećem ciklusu podrazumijeva doktorske studije koje se za sada organizuju na Elektrotehničkom i Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Stanić je rekao da je Univerzitet u Banjoj Luci podnio zahtjev za licenciranje doktorskih studija na pojedinim studijskim programima, među kojima su i medicinske studije koje će organizovati medicinski fakulteti u Banjoj Luci i Foči, beogradski Medicinski fakultet i jedan njemački fakultet koji su već dobili licencu za rad.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...