{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Promovisanje tolerancije nema alternativu"

S
14.1.2011. u 11:18
0
1
"Promovisanje tolerancije nema alternativu"
0
"Promovisanje tolerancije nema alternativu"
Safet Halilović
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović istakao je da u multietničkoj BiH promovisanje tolerancije, kao snažnog uporišta prevladavanja nacionalne, vjerske i svih drugih vidova netrpeljivosti, nema alternativu.
Povodom 15. januara - Svjetskog dana vjerskih sloboda, Halilović je naveo da je BiH obezbijedila kontinuitet pravnog lica Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Islamskoj zajednici u BiH, Katoličkoj crkvi i Jevrejskoj zajednici BiH, kao i ostalim crkvama i vjerskim zajednicama kojima je priznato svojstvo pravnog lica.

On je istakao da im BiH garantuje pravo da slobodno uređuju vlastitu organizaciju, uz puno poštivanje prava na slobodu savjesti i vjere, dodavši da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH aktivno uključeno u realizaciju posebnih ugovora sa vjerskim zajednicama u BiH, koji dodatno garantuju pune vjerske slobode katoličkim, islamskim i pravoslavnim vjernicima.

Halilović je naveo da je Svjetski dan vjerskih sloboda prilika za podsjećanje na milione ljudi koji su stradali zbog svojih vjerskih uvjerenja, ali i onih koji su stradali, jer nisu imali vjerska uvjerenja, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ministarstvo je uputilo apel svim pojedincima i institucijama vlasti u BiH na dosljedno poštivanje vjerskih prava i sloboda i promovisanje vrijednosti tolerancije u izgradnji demokratskog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: