BiH
0

FOTO / Promovisan 791 diplomant Univerziteta u Tuzli

FENA
Univerzitet u Tuzli na današnjoj je svečanosti promovirao 791 diplomanta koji je uspješno završio studij u trogodišnjem trajanju.
Visoka poslovna škola Ekonomskog fakulteta promovirala je 194 diplomanta, Visoka trenerska škola Fakulteta za tjelesni odgoj i sport 33, Razredna nastava i Tehnički odgoj i informatika Filozofskog fakulteta 557 i Prirodno-matematički fakultet 7 diplomanata.

Svečana promocija diplomanata održana je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli, uz nazočnost roditelja i prijatelja diplomanata, uzvanika, prorektora, dekana, nastavnika i suradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Prigodan govor održao je rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, koji j eistaknuo kako je to sveučilište opredijeljeno i posvećeno primjeni i prilagođavanju visokim standardima suvremenog studiranja i znanstvenog istraživanja.

"Ali, ne očekujte odgovore i rješenja na sva pitanja. Obrazovanje u Bosni i Hercegovini nikada nije imalo adekvatnu podršku, niti u materijalnom, niti u administrativnom smislu. U vremenu sveopće krize globalnih razmjera kakvo je danas, potreban je veliki napor da bi se postigli skromni rezultati. Usprkos svim slabostima i preprekama, Univerzitet u Tuzli je danas europskiji, bolji, kvalitetniji, liberalniji nego što je bio", kazao je rektor Halilović te čestitao diplomantima uspješno okončan obrazovani ciklus.