|

FOTO
/
Promovisan 791 diplomant Univerziteta u Tuzli

Promovisan 791 diplomant Univerziteta u Tuzli
0
F
FENA
25.2.2011. u 19:40
6
komentara
0

dijeljenja
Univerzitet u Tuzli na današnjoj je svečanosti promovirao 791 diplomanta koji je uspješno završio studij u trogodišnjem trajanju.

Visoka poslovna škola Ekonomskog fakulteta promovirala je 194 diplomanta, Visoka trenerska škola Fakulteta za tjelesni odgoj i sport 33, Razredna nastava i Tehnički odgoj i informatika Filozofskog fakulteta 557 i Prirodno-matematički fakultet 7 diplomanata.

Svečana promocija diplomanata održana je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli, uz nazočnost roditelja i prijatelja diplomanata, uzvanika, prorektora, dekana, nastavnika i suradnika na Univerzitetu u Tuzli.


Prigodan govor održao je rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, koji j eistaknuo kako je to sveučilište opredijeljeno i posvećeno primjeni i prilagođavanju visokim standardima suvremenog studiranja i znanstvenog istraživanja.

"Ali, ne očekujte odgovore i rješenja na sva pitanja. Obrazovanje u Bosni i Hercegovini nikada nije imalo adekvatnu podršku, niti u materijalnom, niti u administrativnom smislu. U vremenu sveopće krize globalnih razmjera kakvo je danas, potreban je veliki napor da bi se postigli skromni rezultati. Usprkos svim slabostima i preprekama, Univerzitet u Tuzli je danas europskiji, bolji, kvalitetniji, liberalniji nego što je bio", kazao je rektor Halilović te čestitao diplomantima uspješno okončan obrazovani ciklus.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...