{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Promovirano dvanaest doktora nauka Univerziteta u Tuzli

S
23.12.2010. u 16:29
0
5
Promovirano dvanaest doktora nauka Univerziteta u Tuzli
0
Promovirano dvanaest doktora nauka Univerziteta u Tuzli
Danas je na Univerzitetu u Tuzli upriličena svečana promocija dvanaest doktora nauka koji su svoje doktorske disertacije odbranili u proteklih godinu dana. Svečanosti su prisustvovali čelnici Univerziteta, rektor i prorektori, dekani fakulteta i Akademije Univerziteta u Tuzli, mentori, prijatelji, kolege i rodbina doktoranata koji su promovirani.
Pozdravni govor na svečanosti održao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović. U svom obraćanju, prof. Halilović je, između ostalog istakao: "Ovaj dan je poseban za vas dvanaest, koji ste odbranili doktorske teze u proteklih godinu dana. Ovo je svečanost i za Univerzitet u Tuzli. Ponosni smo što ste odlučili na našem Univerzitetu dostići jednu od najviših stepenica u svom naučnom usavršavanju. Od danas je Univerzitet u Tuzli bogatiji za dvanaest doktora nauka, a svijet nauka dobija dvanaest osposobljenih stručnjaka da daju svoj doprinos razvoju naučne misli, da daju doprinos razvoju cijele ove regije, a posebno napretku Bosne i Hercegovine. Čestitam vam od srca na vašem i našem velikom uspjehu."


Današnja promocija doktora nauka jedna je od najsvečanijih manifestacija u okviru proslave godišnjice Univerziteta u Tuzli koji ove godine obilježavanja 34. godišnjicu od osnivanja.

Na Univerzitetu u Tuzli do sada je doktorsku disertaciju odbranilo i promovirano 432 doktora nauka.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: