{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovirano DVD izdanje serijala "Rijekama ka zapadu"

27.5.2013. u 16:19
0
0
Promovirano DVD izdanje serijala "Rijekama ka zapadu"
0
Promovirano DVD izdanje serijala "Rijekama ka zapadu"
Al Jazeera Balkans, u saradnji sa Centrom za civilizacijske studije (MEDAM) Univerziteta Bahcesehir iz Istanbula i Centrom za napredne studije (CNS) iz Sarajeva, organizirala je u nedjelju promociju dokumentarnog serijala "Rijekama ka zapadu", u sklopu koje je održana i panel diskusija o susretu civilizacija.
"Tim serijalom nismo htjeli kazati da smo mi u pravu, već smo htjeli pokazati kako su nastajale, prožimale se i opstajale različite kulture i civilizacije. Svjedoci smo da je danas civilizacija u ozbiljnoj krizi i mi trebamo otvarati puteve kako bi se ta situacija prevladala", rekao je prof. Karliaga.

"'Rijekama ka zapadu' je serijal koji je našoj publici pružio priliku, a svjedok sam da je mnogo ljudi tu priliku i iskoristilo, da mnogo toga nauči, neka znanja obnovi, a u mnogim segmentima utvrdi ona već postojeća. U današnjem vremenu brzog života, površnih pristupa stvarima i sumnjivih sistema vrijednosti, napraviti poduhvat kakav je serijal 'Rijekama ka zapadu' predstavlja pravo malo čudo. I to čudo se u potpunosti uklopilo u naš koncept, u koncept Al Jazeera Balkans, koja je tu da informira i obrazuje. Nije uvijek ni lako ni jednostavno ostati na kursu koji smo zacrtali - biti informativan i biti edukativan. 'Rijekama ka zapadu' nam je pomogao u definiranju našeg daljeg medijskog puta, naročito u onom dijelu koji zovemo dokumentarcima“, rekao je Tarik Đođić, direktor Al Jazere Balkans.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: