{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al Jazeera Balkans predstavlja dokumentarni serijal "Rijekama ka zapadu"

24.5.2013. u 15:36
1
0
Al Jazeera Balkans predstavlja dokumentarni serijal "Rijekama ka zapadu"
1
 
Al Jazeera Balkans, u saradnji sa Centrom za civilizacijske studije (MEDAM) Univerziteta Bahcesehir iz Istanbula i Centrom za napredne studije (CNS) iz Sarajeva, organizira konferenciju i promociju dokumentarnog serijala "Rijekama ka zapadu".
Serijal je sniman u 16 zemalja muslimanskog i zapadnog svijeta, a objašnjava povijest nastanka i razvoja ljudske civilizacije, sa posebnim osvrtom na razvoj islamske civilizacije i njene interakcije i prožimanja sa drugim civilizacijskim i kulturnim tradicijama.

Na konferenciji će učestvovati idejni autor serijala Bekir Karliaga, osnivač Centra za civilizacijske studije (MEDAM), Burhan Koroglu, direktor Centra za civilizacijske studije i Anas al Shaikh Ali, direktor Međunarodnog instituta za islamsku misao iz Velike Britanije, te profesori iz Sarajeva (BiH): Ismet Bušatlić, dekan Fakulteta islamskih nauka, Ugo Vlaisavljević, profesor na Filozofskom fakultetu i fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji.

Promocija uključuje i izložbu fotografija nastalih na lokacijama na kojima je snimana serija, a koja će biti postavljena ispred sjedišta Al Jazeera Balkans, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI Centra), zatim dužinom Titove i ulice Ferhadija, kao i u galeriji Bošnjačkog instituta.

Također će bit prikazan kratki film o nastanku serijala Rijekama ka zapadu, a koji, u 20 epizoda, Al Jazeera Balkans emitira svake srijede u 19:05.

Promocija i konferencija će se održati u nedjelju 26. maja 2013. u Bošnjačkom institutu u Sarajevu, u vremenu od 14 do 17.15 sati.

Distribucija DVD izdanja kreće već u nedjelju, a DVD set Rijekama ka zapadu će se moći kupiti i u nedjelju na samoj konferenciji, te ispred BBI centra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: