{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al Jazeera Balkans predstavlja dokumentarni serijal "Rijekama ka zapadu"

24.5.2013. u 15:36
1
0
Al Jazeera Balkans predstavlja dokumentarni serijal "Rijekama ka zapadu"
1
 
Al Jazeera Balkans, u saradnji sa Centrom za civilizacijske studije (MEDAM) Univerziteta Bahcesehir iz Istanbula i Centrom za napredne studije (CNS) iz Sarajeva, organizira konferenciju i promociju dokumentarnog serijala "Rijekama ka zapadu".
Serijal je sniman u 16 zemalja muslimanskog i zapadnog svijeta, a objašnjava povijest nastanka i razvoja ljudske civilizacije, sa posebnim osvrtom na razvoj islamske civilizacije i njene interakcije i prožimanja sa drugim civilizacijskim i kulturnim tradicijama.

Na konferenciji će učestvovati idejni autor serijala Bekir Karliaga, osnivač Centra za civilizacijske studije (MEDAM), Burhan Koroglu, direktor Centra za civilizacijske studije i Anas al Shaikh Ali, direktor Međunarodnog instituta za islamsku misao iz Velike Britanije, te profesori iz Sarajeva (BiH): Ismet Bušatlić, dekan Fakulteta islamskih nauka, Ugo Vlaisavljević, profesor na Filozofskom fakultetu i fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji.

Promocija uključuje i izložbu fotografija nastalih na lokacijama na kojima je snimana serija, a koja će biti postavljena ispred sjedišta Al Jazeera Balkans, na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI Centra), zatim dužinom Titove i ulice Ferhadija, kao i u galeriji Bošnjačkog instituta.

Također će bit prikazan kratki film o nastanku serijala Rijekama ka zapadu, a koji, u 20 epizoda, Al Jazeera Balkans emitira svake srijede u 19:05.

Promocija i konferencija će se održati u nedjelju 26. maja 2013. u Bošnjačkom institutu u Sarajevu, u vremenu od 14 do 17.15 sati.

Distribucija DVD izdanja kreće već u nedjelju, a DVD set Rijekama ka zapadu će se moći kupiti i u nedjelju na samoj konferenciji, te ispred BBI centra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: