Kanton Sarajevo
0

Promoviran portal namijenjen modernizaciji nastave u školama

FENA
U rektoratu Univerziteta u Sarajevu promoviran je danas portal <a href="http://www.skola.ba">www.skola.ba</a> namijenjen modernizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo.

Portal je kreiran kao jedinstveno mjesto, izvor korisnih informacija za nastavnike, učenike, roditelje i škole, te kao polazno mjesto do drugih online i klasičnih izvora informacija koji će obogatiti rad u školi i podržati neophodnu informatizaciju školskog sistema u KS.

Portal je zvanično otvorio resorni ministar Safet Kešo i okarakterisao ga kao pozitivni impuls za osnovne i srednje škole, ali i za Kanton Sarajevo u cjelini. On je naglasio da će portal www.skola.ba doprinijeti kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa u KS koji je na dobrom putu da dostigne uistinu evropski nivo i svjetske standarde u oblasti informatizacije obrazovanja.

Današnjoj promociji portala www.skola.ba prisustvovali su i predstavnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS, Univerzitetskog tele-informatičkog centra Univerziteta u Sarajevu (UTIC), te direktori sarajevskih osnovnih i srednjih škola.

Portal www.skola.ba dio je zajedničkog projekta Ministarstva obrazovanja KS i UTIC-a, nazvanog "Informatizacija osnovnih i srednjih škola u KS" koji se realizira dvije godine s ciljem modernizacije nastave i komunikacije svih aktera procesa osnovnog i srednjeg obrazovanja.