|

Promocija okoliša i turizma: Prva Neretva Media Regata od 3.-4. juna u Konjicu

Promocija okoliša i turizma: Prva Neretva Media Regata od 3.-4. juna u Konjicu
18
Klix.ba
5.5.2016. u 13:44
1
komentara
18

dijeljenja
Promocija okoliša i turizma: Prva Neretva Media Regata od 3.-4. juna u Konjicu
Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnig ministarstva okoliša i turizma, te općine Konjic, organizira prvu Neretva Media Regatu koja će se održati u Konjicu od 03. - 04. juna 2016. godine.
Konačni cilj održavanja Neretva Media Regate jeste očuvanje prirodnih ljepota konjičke regije, promocija Konjica kao destinacije, te upotreba skupljenih sredstava u svrhe poribljavanja rijeke Neretve.

Neretva Media Regata je odgovor udruženja na potrebe vezanih za zaštitu ovog prirodnog područja i ponovno poribljavanje domaćim vrstama ribe koje su skoro istrijebljene iz rijeke Neretve. Održavanje Neretva Media Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune.

Planirano je da učesnici ovog takmičenja budu predstavnici svih mediji s prostora Bosne i Hercegovine, koji će se takmičiti u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak takmičara je da što prije završe spust, na relaciji od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, odakle će se dalje uputiti ka brodu na Jablaničkom jezeru. Predviđeno je da svakim čamcem upravlja posada od šest članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) s profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku takmičarima.Udruženje građana Zelena rijeka Konjic osnovano je 2011. godine s namjerom obavljanja aktivnosti na poljima zaštite životne sredine, naročito vodenih površina ove regije. Udruženje aktivno radi na održanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova općine Konjic.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...