{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija na Univerzitetu u Tuzli: BiH bogatija za 2.113 diplomaca

26.11.2013. u 14:18
0
16
Promocija na Univerzitetu u Tuzli: BiH bogatija za 2.113 diplomaca
0
Tradicionalnom manifestacijom u KCS Mejdan, Univerzitet u Tuzli je danas promovisao 2.113 diplomaca koji su svoje školovanje okončali u proteklih godinu dana. Manifestacija se tradicionalno organizuje krajem novembra, u sklopu obilježavanja godišnjice Univerziteta u Tuzli.
Diplomce je pozdravio rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, koji je govorio i o problemu nezaposlenosti i jednoj vrsti propagadnog djelovanja protiv ove visokoškolske ustanove.

"Oni koji su zaduženi za rješavanje problema nezaposlenosti ne čine dovoljno kako bi se mladi zaposlili i kako bi stečena znanja primijenili u praksi“, izjavio je rektor Halilović.

Neki od svršenih diplomaca započeli su pripravnički staž, dok će veći broj njih u narednim danima posjetiti Službu za zapošljavanje TK i prijaviti se kao nezaposlene osobe. U oktobru 2013. godine broj nezaposlenih u TK je iznosio 99.248, a crna brojka će, prema svemu sudeći, biti uvećana u narednim danima.

Ipak, današnja menifestacija protekla je u veselom ozračju, a veliki broj diplomaca ističe kako će zauvijek pamtiti studentske dane. Svečana promocija magistara bit će organizovana naknadno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: