|

Promocija na Univerzitetu u Tuzli: BiH bogatija za 2.113 diplomaca

Promocija na Univerzitetu u Tuzli: BiH bogatija za 2.113 diplomaca
0
Piše: D. Brkić
26.11.2013. u 14:18
16
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/8 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Tradicionalnom manifestacijom u KCS Mejdan, Univerzitet u Tuzli je danas promovisao 2.113 diplomaca koji su svoje školovanje okončali u proteklih godinu dana. Manifestacija se tradicionalno organizuje krajem novembra, u sklopu obilježavanja godišnjice Univerziteta u Tuzli.
Diplomce je pozdravio rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, koji je govorio i o problemu nezaposlenosti i jednoj vrsti propagadnog djelovanja protiv ove visokoškolske ustanove.

"Oni koji su zaduženi za rješavanje problema nezaposlenosti ne čine dovoljno kako bi se mladi zaposlili i kako bi stečena znanja primijenili u praksi“, izjavio je rektor Halilović.

Neki od svršenih diplomaca započeli su pripravnički staž, dok će veći broj njih u narednim danima posjetiti Službu za zapošljavanje TK i prijaviti se kao nezaposlene osobe. U oktobru 2013. godine broj nezaposlenih u TK je iznosio 99.248, a crna brojka će, prema svemu sudeći, biti uvećana u narednim danima.

Ipak, današnja menifestacija protekla je u veselom ozračju, a veliki broj diplomaca ističe kako će zauvijek pamtiti studentske dane. Svečana promocija magistara bit će organizovana naknadno.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...