|

Promijenjen izgled diploma, znak još na čekanju

Promijenjen izgled diploma, znak još na čekanju
0
S
Piše: D. Brkić
5.3.2012. u 09:22
3
komentara
0

dijeljenja
Promijenjen izgled diploma, znak još na čekanju
Senat Univerziteta u Tuzli je donio odluku o promjeni izgleda diploma o završenom prvom, drugom i trećem ciklusu studiranja prema Bolonjskom sistemu studiranja. Odluka je donesena shodno uputama Agencije za razvoj visokog obrazovanja, objavljenim u Službenom glasniku BiH.
Ubuduće će se diplome štampati na bijelom, a ne kao do sada na žutom papiru, dok će znak Univerziteta biti bordo boje, a ne crvene kao do sada. Diplomu tamnoplave boje zamijenit će bordo diploma.

Također, i format diplome će biti manji. U obrazloženju odluke navodi se kako su ranije diplome bile velikog formata, a smanjenje formata je obavljeno po uzoru na neke domaće Univerziteta i druge koji djeluju u zemljama Evrope.

Podsjetimo kako je Univerzitet u Tuzli raspisao konkurts za promjenu znaka. Sadašnji znak simbolizuje nekadašnji grb SFRJ sa šest baklji. Međutim, u dva navrata Komisija za razmatranje pristiglih prijedloga je utvrdila da nije prihvatljivo nijedno od ponuđenih rješenja. Treći ponovljeni postupak još uvijek nije pokrenut.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...