{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promijenjen izgled diploma, znak još na čekanju

S
5.3.2012. u 09:22
0
3
Promijenjen izgled diploma, znak još na čekanju
0
Promijenjen izgled diploma, znak još na čekanju
Senat Univerziteta u Tuzli je donio odluku o promjeni izgleda diploma o završenom prvom, drugom i trećem ciklusu studiranja prema Bolonjskom sistemu studiranja. Odluka je donesena shodno uputama Agencije za razvoj visokog obrazovanja, objavljenim u Službenom glasniku BiH.
Ubuduće će se diplome štampati na bijelom, a ne kao do sada na žutom papiru, dok će znak Univerziteta biti bordo boje, a ne crvene kao do sada. Diplomu tamnoplave boje zamijenit će bordo diploma.

Također, i format diplome će biti manji. U obrazloženju odluke navodi se kako su ranije diplome bile velikog formata, a smanjenje formata je obavljeno po uzoru na neke domaće Univerziteta i druge koji djeluju u zemljama Evrope.

Podsjetimo kako je Univerzitet u Tuzli raspisao konkurts za promjenu znaka. Sadašnji znak simbolizuje nekadašnji grb SFRJ sa šest baklji. Međutim, u dva navrata Komisija za razmatranje pristiglih prijedloga je utvrdila da nije prihvatljivo nijedno od ponuđenih rješenja. Treći ponovljeni postupak još uvijek nije pokrenut.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: