BiH
27

Proljeće je stiglo, građani uživaju u šetnji i ugodnim temperaturama

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Toplo, sunčano vrijeme bez padavine pratit će nas i u narednim danima. Za vikend će uslijediti blago naoblačenje, ali velikih promjena u temperaturi neće biti.

Prvi dan vikenda moći ćete iskoristiti za jutarnju šetnju i kafu na otvorenom jer će biti sunčano vrijeme. Naoblačenje će uslijediti u poslijepodnevnim satima, a u noći sa subote na nedjelju past će vrlo malo kiše u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna između 15 i 22 stepena.

"U nedjelju će biti oblačno vrijeme u Bosni, dok će u Hercegovini biti sunčano. Uglavnom nema zime niti obilnih padavina. Jutarnja temperatura visoka, oko šest stepeni, a dnevna između 13 i 19 stepeni. Slično vrijeme bit će i u ponedjeljak, dok će u utorak i srijedu ponovo biti sunčano", rekao je za Klix.ba Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevne temperature od početka naredne sedmice ponovo će biti do 22 stepena. Prema podacima na portalu accuweather.com, promjene u vremenu možemo očekivati tek 31. marta za kada je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u višim predjelima. Jutarnje temperature će se spustiti ispod nule, a dnevne oko 8 stepeni.

Proljetno vrijeme izmamilo je brojne građane u šetnju tako da su ulice glavnog grada BiH danas bile pune. Svi su uživali u šetnji i kafama u baštama kafića dok ih miluju tople sunčeve zrake.