BiH
1

Ulice pune šetača: Sunčano vrijeme zamijenit će snijeg i temperature ispod nule

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sunčano vrijeme bh. građani su danas iskoristili za šetnju i uživanje u ispijanju kafe u baštama kafića. No, vremenske prilike mijenjaju su već sutra. Snijeg i temperature ispod nule očekuju nas tokom vikenda.

Sutra će širom BiH preovladavati oblačno vrijeme s kišom koja će u sjeverozapadnim dijelovima preći u snijeg. Temperatura se neće znatno mijenjati do subote kada će se spustiti ispod nule.

"U subotu će padati snijeg u većem dijelu Bosne, dok će u Hercegovini biti kiša. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevne od -2 do 3, na jugu zemlje do 8 stepeni. U nedjelju se očekuje prestanak padavina", rečeno nam je u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Drugi dan vikenda dosta hladnije u Bosni. Jutarnje temperature kretat će se od -9 do 3-, a dnevne od -4 do 1. U Hercegovini bez promjena.

Prvi dan radne sedmice očekuje nas hladno vrijeme bez padavina. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ponedjeljak ujutro će biti veoma hladno s jakim mrazem, a tokom dana će biti promjenljivo oblačno s kraćim sunčanim intervalima. Kako bude padala noć očekuje se naoblačenje i novi snijeg na sjeverozapadu. Jutarnje temperature od -13 do -5, na jugu do -1, a dnevne od -2 do 3, na jugu do 8 stepeni.

Prema accuweather.com pravu zimu s više snijega mogli bismo vidjeti u drugoj polovini februara.