Zatišje pred buru
0

Proljeće 23. u decembru

Sarajevo-x.com
Toplo vrijeme izmamilo na kafu u baštama (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Odmah na početku da ne bude zabune: fotografije koje gledate nisu iz proljetne arhive. Snimljene su u Sarajevu, u četvrtak iza podne, nešto prije nego će Federalni meteorološki zavod objaviti da je u 13 sati izmjerena temperatura od 14 stepeni.

Ljudima nije trebala zvanična potvrda da je toplo, pa su brže-bolje zasjeli po baštama da uz kafu uživaju u vjerovatno kratkotrajnom zatopljenju. Ono malo stolica uz nekoliko stolova brzo se popunilo, ali i oni koji nisu našli mjesto nisu se bunili da uživaju u "proljetnoj šetnji 23. u decembru".

Prema prognozama FHMZ-a, narednih dana nas nakon iznenadnog proljeća čeka malo jesenjeg vremena, dok bi se već u nedjelju zima trebala vratiti uz snježne padavine i temperature nešto ispod nule.

Osim u Sarajevu, danas je toplo i u ostatku BiH pa su u 13 sati izmjerene sljedeće temperature: Banja Luka i Jajce 17, Bihać 18, a Sanski Most čak 19 stepeni! U Zvorniku, Tuzli, Zenici, Gradačcu i Stocu izmjereno je 16 stepeni, Prijedoru, Bijeljini i Ljubuškom 14, Mostaru, Bugojnu i Doboju 13...