{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcija francuskog filma "Pošaljite račun" i diskusija o francuskoj kinematografiji

27.10.2015. u 14:03
17
1
Projekcija francuskog filma "Pošaljite račun" i diskusija o francuskoj kinematografiji
17
Projekcija francuskog filma "Pošaljite račun" i diskusija o francuskoj kinematografiji
U cilju promocije evropske kulture, EU Info centar u saradnji sa Francuskim institutom u BiH i Eurochannel-om organizuje projekciju filma "Pošaljite račun"/"Envoyez la facture".
Film "Pošaljite račun"/"Envoyez la facture" prati Ambroise Fridelance, propalu ilustratoricu naslovnica džepnih izdanja knjiga koja misli da će se spasiti prodajom porodičnih predmeta od vrijednosti. Ubrzo se pronalazi u mračnim stranama aukcijskih prodaja. Niko ne sumnja u okrutnost njene osvete.

Dugometražni film redateljice Clarie Devers dio je serijala "Crni niz" iz 2009. godine od osam filmova nastalih kao plod susreta pisaca i režisera, a sufinansiran je iz EU programa Kreativna Evropa.

Prikazivanje filma biti će upriličeno u četvrtak 29. oktobra u prostorijama EU info centra u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 17:30 sati.

Posjetiocima će se, prije projekcije obratiti Claire Bodonyi, ambasadorica Francuske u BiH, Donato Giuliani, direktor Francuskog instituta u BiH i Massimo Mina, voditelj odjela operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji Evropske unije u BiH.

Nakon projekcije filma posjetitelji će moći učestovati u otvorenoj diskusiji o francuskoj/evropskoj kinematografiji sa predstavnicima Francuskog instituta u BiH.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: