{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Program obilježavanja dana reintegracije Grbavice

F
15.3.2012. u 12:44
0
1
Program obilježavanja dana reintegracije Grbavice
0
Program obilježavanja dana reintegracije Grbavice
Program obilježavanja 19. marta, Dana reintegracije naselja Grbavica, Vraca i Kovačići, koji je ujedno i Dan mjesnih zajednica Grbavica I, Grbavica II, Vraca, Kovačići i Gornji Kovačići, započeo je 8. marta takmičenjem u izradi literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola s reintegriranog područja.
U okviru programa obilježavanja, danas će na pomoćnom stadionu na Grbavici biti odigrana revijalna utakmica FK Željezničar - NK Pofalićki.

Polaganje cvijeća na spomen-obilježja na Mostu "Suade Dilberović i Olge Sučić", šehidsko mezarje Kovači, spomen-obilježje Gornji Kovačići, spomen-park Vraca i spomen-obilježje Grbavica zakazano je za 19. mart.

Istog dana će biti održana svečana sjednica savjeta mjesnih zajednica Grbavica I, Grbavica II, Kovačići, Gornji Kovačići i Vraca, te dodjela priznanja i nagrada i kulturno umjetnički program u sali JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo" na Grbavici.

Do 19. marta na inicijativu Organizacionog odbora trajat će akcija uređenja (čišćenje, sadnja ukrasnog grmlja, drveća i cvijeća) u kojoj će učestvovati građani i učenici osnovnih škola navedenih naselja te radnici komunalnih preduzeća "Rad" i "Park".

Povodom obilježavanja Dana reintegracije Grbavice bit će upriličena i podjela ključeva stanarima zgrade u ulici Zagrebačka broj 3a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: