Polaganje cvijeća i odavanje počasti
0

Program obilježavanja dana reintegracije Grbavice

FENA
Program obilježavanja 19. marta, Dana reintegracije naselja Grbavica, Vraca i Kovačići, koji je ujedno i Dan mjesnih zajednica Grbavica I, Grbavica II, Vraca, Kovačići i Gornji Kovačići, započeo je 8. marta takmičenjem u izradi literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola s reintegriranog područja.

U okviru programa obilježavanja, danas će na pomoćnom stadionu na Grbavici biti odigrana revijalna utakmica FK Željezničar - NK Pofalićki.

Polaganje cvijeća na spomen-obilježja na Mostu "Suade Dilberović i Olge Sučić", šehidsko mezarje Kovači, spomen-obilježje Gornji Kovačići, spomen-park Vraca i spomen-obilježje Grbavica zakazano je za 19. mart.

Istog dana će biti održana svečana sjednica savjeta mjesnih zajednica Grbavica I, Grbavica II, Kovačići, Gornji Kovačići i Vraca, te dodjela priznanja i nagrada i kulturno umjetnički program u sali JU "Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo" na Grbavici.

Do 19. marta na inicijativu Organizacionog odbora trajat će akcija uređenja (čišćenje, sadnja ukrasnog grmlja, drveća i cvijeća) u kojoj će učestvovati građani i učenici osnovnih škola navedenih naselja te radnici komunalnih preduzeća "Rad" i "Park".

Povodom obilježavanja Dana reintegracije Grbavice bit će upriličena i podjela ključeva stanarima zgrade u ulici Zagrebačka broj 3a.