{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglasiti 9. maj državnim praznikom

F
8.5.2011. u 17:20
0
21
Proglasiti 9. maj državnim praznikom
0
Proglasiti 9. maj državnim praznikom
Evropski pokret u BiH čestitao je svim građanima BiH 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, uz poruku da proces evropskih integracija pripada svima nama jednakopravno bez obzira na nacionalnu, religijsku, entitetsku, političku, spolnu ili drugu vrstu pripadnosti.
EP u BiH poziva sve društvene subjekte i građane da uzmu aktivno učešće u procesu evropeizacije BiH, jer ovi procesi nisu vlasništvo bilo koje političke stranke, pojedinca ili grupe moćnika i nemaju alternativu.

Od svog osnivanja 2006. godine, Evropski pokret se zalaže da Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope 9. maja budu proglašeni praznicima na nivou cijele BiH, te stoga apelira na predstavnike političkih partija i relevantne organe vlasti da ovaj prijedlog konačno razmatraju i usvoje u interesu građana koje zastupaju.

"Mišljenja smo da bi prihvatanje Dana Evrope kao državnog praznika, koji bi bio akceptiran od svih građana i u svim dijelovima zemlje, bila više nego jasna poruka evropskim institucijama da bh. društvena zajednica iskreno i stvarno, a ne samo deklarativno, prihvata i propagira evropske vrijednosti kroz obilježavanje bitnih datuma evropske historije", ističu u EP u BiH.

Dodaju kako to može rezultirati velikom podrškom našoj zemlji u procesu podnošenja zahtjeva za sticanjem statusa zemlje kandidata za članstvo u EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: