Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj “SMANJENJE”!!! Pa dragi profesori, valjda nešto mora postojati, da bi se moglo smanjiti! Ovo je novi plan i program za opstu gimnaziju koji se tek radi, i budite makar malo pedagozi i ne opterecujte vise djecu sa 1000000 casova. Ako djeca nisu u 13 godina skolovanja naucili potrebno iz grografije, neće vala ni za taj dodatni jedan cas!!!!
Kao da je njima bitno šta će biti sa djecom, haha...Bitan je fond časova...Po njihovom svaki predmet je najvažniji...Ovaj nakaradni sistem obrazovanja sranjima potroši dječije mozgove...Djeca u BiH nemaju nikakvu budućnost...
Bas tako! Umjesto da djeci olaksaju! Da se razmislja o smanjenju broja casova, koliziji predmeta ovi nasi profesori bi djeci navaljali jos stotinu casova! Naprosto “ne zna primitivizan sta je minimalizam”
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
samo njemacki treba uvesti i to dnevno po 4 casa ostalo ukinut 😂
Pa zar nije bolje da uče strane jezike, nego da ponavljaju gradivo iz geografije iz osnovne škole?Mi jos uvijek iz geografije učimo koliko je ovaca imao Novi Zeland 1978.godine.
Do oktoMbra će se u Zakonu povečati broj nastave fizičkog odgoja sa 3 na 7 časova. Dosta toga će se morati vratiti na staro i pri tome osuvremenjavati nastava bez odraza na kriterije i neprikosnovenu ulogu nastavnika u nastavi. Kažem neprikosnovenu zbog pokušaja da ocjene donose direktori i pedagozi s jedne strane zbog stranačko nacionalne politike, a s druge zbog korupcije i mobinga u funkciji neopravdanog povećavanja prosjeka škole radi dodatnih poena, koje nosi sistem.
u zdk povecavaju casove vjeronauke a smanjuju historije I geografije
tako i treba. čovjek bez vjere ne vrijedi pet para.
I onda se čudite što raja vjeruje da je Zemlja ravna ploča.
A jel jos uvijek ima vjeronauka u skolama??
koga libo racku dje burundi ikoga libo ckapi shaje nilo prija iljadu godina ikoe bijo napoleon. yebali vas i istoria igeografia. ti gubitnicki predmeti kaoi vecina drugi postoe samo dabise uposlili luzeri koisu pozavrsavali te beskorisne fakultete.
Zašto ne vjerujem ovom ministru, šta god da kaže?
Znanje iz geografije naseg kadra ce biti jako korisno, djeca uce puno bespotrebnih stvari, a mnogo bitnog gradiva je zanemareno
Pa što će nam obrazovanje uopšte. Kad smo zatucani takvi smo najpodobniji jadnicima na vlasti.
I kazu sto odlaze mladi ?? Pa da li ste normalni i sa razimom u glavi ?
Sasvim dovoljno da se djeci objasni gdje je Njemačka !!
Neka na casovima informatike uce kako koristiti Google Earth, Maps, Here i slicno i mirna Bosna.
mnogo si pametan
Pa i to je previše. Pametnom je dovoljno uz kahvu da skonta gdje je Njemačka a gloopom ne pomaže ni kad dva fakulteta završi.