{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profesori Lovrić, Komić i Dumičić predloženi za Nobela

F
26.1.2011. u 15:54
0
18
Profesori Lovrić, Komić i Dumičić predloženi za Nobela
0
Profesori Lovrić, Komić i Dumičić predloženi za Nobela
Vlada Republike Srpske pridružila se prijedlogu predsjednika Republike Srpske i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske da za 2011. godinu za Nobelovu nagradu za mir (za zajedničku nagradu) predloži profesora Miodraga Lovrića (iz Srbije), profesora Jasmina Komića (iz Republike Srpske) i profesoricu Kseniju Dumičić (iz Hrvatske), saopćeno je danas nakon sjednice entitetske vlade koja radi u tehničkom mandatu.
Kako se navodi, Vlada je ovlastila ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića, ministra finansija Aleksandra Džombića, ministra nauke i tehnologije Bakira Ajanovića, ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Jasnu Brkić i ministra pravde Džerarda Selmana da potpišu nominaciju za Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu – za Miodraga Lovrića, Jasmina Komića i profesoricu Kseniju Dumičić (iz Hrvatske).

U obrazloženju nominacije navodi se da su profesori Miodrag Lovrić, Jasmin Komić i Ksenija Dumičić “pružili izvanredan doprinos miru u svijetu i nauci, napravivši najveći međunarodni naučni projekt ikada proveden u historiji (u pogledu broja uključenih država) – Međunarodnu enciklopediju statističke nauke (tri toma, objavio "Springer", u decembru 2010. godine), koja je djelo 619 eminentnih stručnjaka iz 105 država sa šest kontinenata”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: