{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profesori Lovrić, Komić i Dumičić predloženi za Nobela

F
26.1.2011. u 15:54
0
18
Profesori Lovrić, Komić i Dumičić predloženi za Nobela
0
Profesori Lovrić, Komić i Dumičić predloženi za Nobela
Vlada Republike Srpske pridružila se prijedlogu predsjednika Republike Srpske i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske da za 2011. godinu za Nobelovu nagradu za mir (za zajedničku nagradu) predloži profesora Miodraga Lovrića (iz Srbije), profesora Jasmina Komića (iz Republike Srpske) i profesoricu Kseniju Dumičić (iz Hrvatske), saopćeno je danas nakon sjednice entitetske vlade koja radi u tehničkom mandatu.
Kako se navodi, Vlada je ovlastila ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića, ministra finansija Aleksandra Džombića, ministra nauke i tehnologije Bakira Ajanovića, ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Jasnu Brkić i ministra pravde Džerarda Selmana da potpišu nominaciju za Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu – za Miodraga Lovrića, Jasmina Komića i profesoricu Kseniju Dumičić (iz Hrvatske).

U obrazloženju nominacije navodi se da su profesori Miodrag Lovrić, Jasmin Komić i Ksenija Dumičić “pružili izvanredan doprinos miru u svijetu i nauci, napravivši najveći međunarodni naučni projekt ikada proveden u historiji (u pogledu broja uključenih država) – Međunarodnu enciklopediju statističke nauke (tri toma, objavio "Springer", u decembru 2010. godine), koja je djelo 619 eminentnih stručnjaka iz 105 država sa šest kontinenata”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: