Čekajući pritvor
686

Profesor iz Tuzle i ranije se nasilnički ponašao: Radnicu BH Telecoma gađao laptopom

Piše: A. K.
Profesoru engleskog jezika u Tuzli Fuadu Isabegoviću, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva dviju kolegica, danas je određen jednomjesečni pritvor. S druge strane, on je od ranije poznat policiji zbog nanošenja teških tjelesnih povreda službenici BH Telecoma u Tuzli.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, protiv Isabegovića se vodi još jedan predmet zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Naime, on je prošle godine došao u prostorije Direkcije BH Telecoma u Tuzli gdje je nezadovoljan laptopom koji je kupio u naletu bijesa uređajem gađao zaposlenicu te joj nanio teške tjelesne povrede.

Proteklih dana ovaj 50-godišnji profesor engleskog jezika dospio je u žižu javnosti nakon što je brutalno pretukao direktoricu Gimnazije "Ismet Mujezinović" u Tuzli Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić, a kao motiv za ovaj čin navedena je njegova suspenzija s radnog mjesta.

Iz pritvorske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova TK Isabegović je danas doveden na ročište u Kantonalni sud u Tuzli gdje je donesena odluka o određivanju jednomjesečnog pritvora.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Ovu mjeru predložio je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je Isabegović počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

"Postoji osnovana sumnja da je Isabegović 16. januara oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić - 'macolu', odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj nekoliko udaraca čekićem u glavu te joj nanio teške tjelesne povrede s prelomom lobanje", rekao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, Isabegović je krenuo za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede s prelomom tjemene kosti.

"Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije, ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine napad", precizirao je Arnautović.

Isabegović je jutros saslušan u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a kako smo saznali, branio se šutnjom.

Kako smo već objavili, protiv Isabegovića je dosad u tuzlanskoj gimnaziji vođeno nekoliko disciplinskih postupaka zbog neprimjerenog ponašanja prema učenicima, njihovim roditeljima i nastavnom osoblju, a zbog psihičkih problema ranije je podvrgavan tretmanima u Klinici za psihijatriju.