Prof. dr. Reuf Karabeg boravio u Americi: Svjetska estetska hirurgija stiže u Sarajevo i BiH

Piše: E. B./Klix.ba
9.12.2015. u 15:00
4
7
Prof. dr. Reuf Karabeg boravio u Americi: Svjetska estetska hirurgija stiže u Sarajevo i BiH
4
1/4 S dr. Čelikom iz Turske i dr Richterom iz Njemačke
2/4 S prof. Nahaijem
3/4 Karabeg s dr. Gavanijem sa Beverly Hillsa
4/4 Sa sinom jednog od najvećih plastičnih hirurga na svijetu, Brazilca Pitangija
Na jubilarnom kongresu koji se smatra najvećim svjetskim kongresom estetske hirurgije pod nazivom "Cutting edge", održanom u New Yorku od 2. do 5. decembra, bilo je prisutno više od 400 plastičnih hirurga iz cijelog svijeta, a među njima i ljekari iz Bosne i Hercegovine prof. dr. Reuf Karabeg i prim. dr. Amela Karabeg.
Nakon osam uvodnih predavanja, 107 prezentacija najvećih eksperata face liftinga, estetskih operacija očnih kapaka, grudi, trbuha, posljedica naglog mršavljenja, liposukcije itd. te okruglog stola i interaktivnih panel diskusija isključivo iz oblasti estetske hirurgije, došlo se do zaključaka koje svi prisutni nose svojim zemljama i pacijentima koji će dobiti, sigurni smo, više.

"Tokom posjete Americi, koja je trajala pet dana, upoznao sam doktoricu Trijanu iz Kolumbije, koja je predsjednica ISAPS-a za edukaciju, te prof. dr. Sherella Astona, ali i ponovo sreo prof. Daniela Beckera, predsjednika kongresa iz SAD-a. Pošto sam predsjednik Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u našoj zemlji, to će omogućiti pokroviteljstvo ISAPS-a za održavanje kongresa u BiH, ali i lakšu edukaciju mojih kolega", kaže Karabeg.

Tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama Karabeg je imao priliku sresti još poznatih imena iz svijeta estetske hirurgije.

"S druge strane, ponovo sam razgovarao s najvećim autoritetom prof. Nahaijem, urednikom jednog od dva najveća medicinska časopisa iz oblasti estetske hirurgije i predsjednikom Američkog udruženja estetske hirugije (The Aesthetic Society), što će, nakon mog prijema u to udruženje olakšati i drugima iz BiH da to ostvare, u čemu ću im i ja znatno pomoći", kaže Karabeg.

On je naglasio da sada slijedi odlazak kod određenih kolega koji su ostavili utisak na njega jasnim poboljšanjima dosadašnje tehnike određene operacije i praktičan rad kod njih.

"Kod kolega ću biti u posjeti po sedam dana kada se steknu uvjeti, a sve u želji da razmijenimo iskustva. Naravno, učenje mora biti i jeste bilateralno, a Amela i ja smo u estetskoj hirurgiji 20 godina", kaže Karabeg.

Iskusni profesor naglašava da će kolegama koji žele i koji ga uvažavaju kao autoritet ili iskusnijeg kolegu, biti na dispoziciji da ukaže na najnovije trendove estetske hirurgije, tj. ono što je vidio i naučio podijelit će s njima.

"Pacijenti u BiH će dobiti više, a mi smo tu zbog njih", dodao je Karabeg.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: