Banja Luka
0

Produžen pritvor uhapšenima u akciji "Knez dva"

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osnovni sud Banja Luka produžio je pritvor za četiri lica koja su uhapšena u policijskoj akciji "Knez dva" zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela zelenaštva, iznude i pranja novca, čime su pribavili imovinsku korist od više stotina hiljada KM.

Pritvor je produžen Branislavu Smiljaniću, Sandru Kaurinu, Slavku Todoroviću i Dragi Đeniću za najviše dva mjeseca zbog bojazni da će, između ostalog, uništiti ili sakriti dokaze ili uticati na svjedoke, potvrđeno je Srni u banjalučkom Osnovnom sudu.

Osumnjičeni su od 2006. do septembra ove godine, počinili više krivičnih djela zelenaštva, iznude i pranja novca na području Banja Luke i time oštetili više lica na području tog grada.

U policijskoj akciji "Knez dva", koja je izvedena krajem septembra, uhapšeno je sedam lica, od kojih je u pritvoru zadržano četiri, a pretreseni su stambeni objekti i vozila koja koriste osumnjičeni.

Osumnjičeni se terete da su se u proteklih nekoliko godina bavili iznudama i tako oštetili više lica za oko 400.000 KM.

Akcija "Knez dva" izvedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka.