Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja bi mu za voznju pod dejstvom alkohola uzeo vozacku 5 godina.
nije 5, nego zauvjek
5 je mjera da se dobro opameti. Ako ponovi 10 pa sve tako. A oni koji su pod dejstvom alkohola napravili saobracajnu nesrecu sa materijalnom stetom 10 a oni koji ubiju nekoga naravno zatvor i dozivotno oduzimanje vouacke.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Vozačku vala danas svako ima. Ni sabrati 2+2 ne zna, al polozi ga
Ovo su kazne samo za obican narod koji ide na posao. Za dilere, politicare, lovatore ovo nista ne vazi. Korupcija u izdavanju vocackih ..
vidis kako narod vozi i kako parkira...ja mislim da nije do kazni vec do policije koja ne pise kazne...kada patrola silazi sa trotoara da zobidje auto parkirano nepropisno na trotoaru i ne kazni ga ...to je kolaps drustva
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ništa bez oduzimanja vozila
Za nekorištenje pojasa je propisana kazna od 100 KM i jedan kazneni bod. Identičnu kaznu ćete dobiti i ukoliko ne posjedujete potvrdu o registraciji automobila i stiker te ukoliko koristite mobilni telefon. Uredu zaboraviti svezat se ili zalijepiti stiker to nije ugrožavanje saobraćajna ali koristiti mobitel tj ugroziti i sebe i druge i ista kazna za sve nema logike nikako...
Čovjek dobije vozačku, a ne zna da vozi auto kako treba i često se dese udesi u BiH i u drugim državama. Ljudima koji piju alkohol i voze auto treba mu dati 5 godina zatvora pa da se opameti.
Za neka kršenja male su kazne npr alkohol, preticanje, bez vozače, šta ba 1.5 promila tralalala, ne, smije imati ni 0.01, sranje
Za vožnju sa ne položenim ispitom i sa alkoholom u krvi najmanje 1000km treba, kao i preticanje u ne pregledno krivini i kolonu, to treba veće kazne.
Uvest kaznu bicovanja. Svako moze platit kaznu, al kad se osjeti bol bicovanja onda se to ne zaboravlja i nikome vise nece na um past da krsi zakone.
Ovaj zakon o bezbjednosti saobraćaja očito su radili pjane. Ista kazna je za prekoračenje brzine od 21 km/h i neko ko je mortus pjan - TAJ KO JE TO PREDLOŽIO U ZAKON KAO I ONAJ TKO JE USVOJIO NIJE NORMALAN. Pjano plati 200KM i nastavi dalje voziti i sutra kad bude belaj smaraju normalne i svjesne vozače sa nekim zakonima i eksperimentima.
Cuo sam da je novi Zakon o zatamnjivanju stakala sto vazi od 1.juna 2023, otisao na doradu, dopunu, i da prednja bocna stakla vozaca i suvozaca nece moci biti zatamnjena, zna li ko?
u Starom gradu je najgora situacija, bar kad su nepropisna parkiranja u pitanju
Nevezan pojas i prolazak kroz crveno ista kazna. Zakon je kao i sve u ovoj zemlji neko nogom pisao.
Obavezna kazna i za visak decibela uguranih motordzija i mopedista
Obavezno uvesti kazne i za uznemiravanje stanivnistva u kasnim nocnim satima kada se vozaju kockaste glavurde i turiraju svojim grobljem od auta
I one male motorčiće pradavce bez auspuha. Prave veću buku od tenka.
Mnogo su male jer se puno nepostuje...
pa bolje ja vozim sa 1 promilim nego 50% gluposnog naroda trijeznog!!! j.bo vam pas m i ko vam dade vozacku
Ne znam zasto se pojas uopste kaznjava! Ne vezanjem ugrozavas samo sebe i nikog vise! To je isto kao da dobijes kaznu za neuspjeli pokusaj samoubistva!