{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prnjavor najtolerantniji grad u BiH

S
9.5.2012. u 09:57
23
5
Prnjavor najtolerantniji grad u BiH
23
Prnjavor najtolerantniji grad u BiH
Prnjavor
Evropski pokret u BiH je povodom Dana Evrope opštini Prnjavor dodijelio je nagradu za najtolerantniji grad u BiH.
Predsjednik ovog pokreta Predrag Praštalo smatra da je to jedna od najispravnijih odluka koju je Evropski pokret u BiH do sada donio, jer je Prnjavor, ne samo danas, nego još i u vrijeme bivše Jugoslavije, bio sinonim multikulture, fer i korektnih odnosa, grad gdje dobri međunacionalni odnosi nisu nikad dolazili u pitanje.

"U Prnjavoru je, kao rijetko gdje u BiH, već ostvaren evropski nivo tolerancije i međusobnog poštovanja ljudi koji tamo žive. Smatram da Prnjavor kao takav s pravom nosi naziv `Mala Evropa`", kaže Praštalo.

On je istakao da je Evropski pokret u BiH, inspirisan Prnjavorom, odlučio da ovu nagradu lokalnim zajednicama od iduće godine nazove "Mala Evropa".

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je rekao da priznanje za najtolerantiniji grad u BiH ne pripada političarima već građanima ove opštine, jer je upravo njih Evropski pokret u BiH prepoznao kao ljude koji imaju visoke etičke vrijednosti, izgrađen evropski sistem vrijednosti toleranicije, međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

On je naglasio da je opština Prnjavor lokalna zajednica gdje živi veliki broj različitih naroda i narodnosti, gdje svi dijele zajedničku sudbinu, izuzetno se dobro razumiju i slažu.

Svečanu akademiju povodom obilježavanja "Dana Evrope u BiH 2012", koja je juče održana u Vitezu pod nazivom "Vrijeme je za Evropu", organizovali su Evropski pokret u BiH i opština Vitez.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: