O referendumu
40

Prlić: Želimo da članstvo odluči ko će biti kandidat SDP-a za Predsjedništvo BiH

Piše: Er. M.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Potpredsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Lana Prlić potvrdila je za Klix.ba da će sutra biti održana sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti razmatrana odluka o održavanju referenduma zakandidata za člana Predsjedništva iz SDP-a. Ona ističe da će konačnu odluku donijeti 42.000 članova stranke.

"Članovi će odlučiti da li ćemo imati kandidata i ko će to biti. Želimo da naš kandidat iza sebe ima legitimitet cjelokupnog članstva, a ne kao u drugim strankama gdje to odlučuje jedan čovjek ili neke male konvencije", kazala je Prlić.

Ona ističe da su svi članovi ravnopravni, ali da su prema dosadašnjem mišljenju članstva najozbiljniji kandidati: Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Denis Bećirović i Mirza Kušljugić.

"Također, članovi predlažu i Bogića Bogićevića koji se ne može kandidirati zbog diskirminatorskog Ustava i zakona. A imamo i samokandidaturu Svetozara Pudarića koji na ovaj način može provjeriti svoju podršku u članstvu", rekla je ona.

Zaključila je kako smisao referenduma nije da se vrti oko jednog kandidata, već da članstvo donese važnu odluku koja je od velikog značaja za našu domovinu.