Izborne nepravilnosti
551

Prlić: Kako je moguće da nije registrovan moj glas u mjestu na kojem sam glasala za sebe

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Novizabrana zastupnica u Parlamentu FBiH i potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić upozorila je na izborne krađe navodeći kako na biračkom mjestu, na kojem je glasala sama za sebe, nije osvojila nijedan glas.

"Izabrana sam u Parlament FBiH. Ali je 'zanimljivo' da na biračkom mjestu na kojem moja mama i ja glasamo nemam glasova. Ispada da sama za sebe nisam glasala, niti je mama glasala za svoju kćerku. Ovo je samo jedan od primjera brutalnih krađa volje naših građana i glasova", napisala je Prlić.

Podsjetila je da je 2014. godine na tom biračkom mjestu dobila osam glasova, a da je na ovim izborima 450 posto više glasova nego 2014. godine.

"A ispada da u mom naselju niko za mene nije glasao, čak ni ja sama za sebe nisam glasala. Nadam se da će CIK udovoljiti našem zahtjevu za prebrojavanje glasova, jer ako se ovo desilo u centru Mostara, kakva je tek situacija u ruralnim dijelovima naše domovine", poručila je Prlić.

Zaključila je riječima da se građani BiH na zvaničnoj web stranici Centralne izborne komisije (CIK) BiH mogu uvjeriti u rezultate glasanja na biračkom mjestu 156A012 - Grad Mostar.