SDP BiH
51

Prlić: Falatar, isto kao i Komšić, ima pravo da se kandiduje bez konsultacije s ljevicom

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić komentarisala je za Klix.ba odluku Naše stranke da za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kandiduje Borišu Falatara.

"Falatar ima legalno i legitimno pravo da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH kao i svaki drugi Hrvat ili Bošnjak u FBiH, žao mi je što građani srpske etničke pripadnosti i ostali nemaju tu mogućnost, kao ni Bošnjaci, Hrvati i ostali u RS-u", rekla je Prlić.

Ona dodaje da, kao što se ni Željko Komšić nije konsultirao sa strankama ljevice o kandidaturi, isto to nije učinio ni Falatar, što je njihovo pravo.

"Kada je riječ o SDP-u BiH, mi smo se posvetili promociji našeg Plana 10, a u narednim mjesecima odlučit ćemo o kandidaturi za člana Predsjedništva. Mi na tom mjestu želimo nekoga ko će biti državnik, predstavljati sve građane i gledati interese države prije interesa stranke", kazala je Prlić.

Ističe da ogromna većina članova, sve lokalne organizacije, a i anketirani građani misle da je najbolji čovjek za taj posao Denis Bećirović.

"Za razliku od nekih drugih, koji u posljednjih šest mjeseci žele nadoknaditi svoj nerad i neaktivnost, Denis Bećirović ima dosljednost u borbi za državu BiH", zaključila je Prlić.