BiH
0

Priznanje za humana djela: Ključ Grada Banje Luke će biti dodijeljen Novaku Đokoviću

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nagrada "Ključ Grada Banja Luka" sa poveljom "Počasni građanin grada Banje Luke" ove godine bit će dodijeljena prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću - kao poseban vid priznanja za humana djela.

Ovo su odlučili odbornici Skupštine Grada Banja Luka na današnjem zasjedanju.

Povodom Dana grada - 22. aprila, nagrada "Zlatni grb Grada Banja Luka" bit će uručena Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banja Luka za doprinos u humanitarnom radu i saradnji sa drugim organizacijama.

"Plakete Grada Banja Luka" bit će uručene: muzičaru Momiru Nikiću, za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture; Udruženju porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus", za izuzetna humana djela; dugogodišnjem radijskom spikeru i uredniku Milanu Hajdukoviću, za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja i kulture; privredniku Marinku Umičeviću, za izuzetna ostvarenja u oblasti privrede i humanosti; Udruženju "Mozaik prijateljstva", za izuzetna humana djela.

Povodom Dana grada, nagrade Grada Banja Luka mladima, u iznosu od po 1.500 KM, bit će uručene atletičarki Vladani Gavranović (kao poseban vid priznanja za rad u oblasti sporta i fizičke kulture i za humani rad), te inovatoru Radošu Budiši (kao poseban vid priznanja za rad u oblasti stvaralaštva i inovacija).

Nagrađenima će nagrade biti uručene na akademiji, koja će biti održana na Dan grada, 22. aprila.

Povodom usvojenih odluka o dodjeli aprilskih nagrada, gradonačelnik Slobodan Gavranović izjavio je novinarima da najveći grad u RS duguje zahvalnost Đokoviću za sve što je učinio za Banju Luku i Republiku Srpsku.

Nakon rasprave koja se odnosila na izbor kandidata za direktora Centra za socijalni rad - kompletna tačka o kadrovskim pitanjima je povučena.

Komentarišući navode člana Komisije, odbornika Vladimira Mirošljevića da je prijedlog Odluke o izboru direktora nezakonit, Gavranović je kazao da je prijedlog odluke koji je predložen Skupštini u skladu sa zakonom i da tu nema ništa sporno. On tvrdi da je kandidat za direktora Centra za socijalni rad izbodovan najvećim brojem bodova, ali da nije ispunio drugi uslov - da ima podršku i većine članova Komisije i takav zapisnik postoji.

"Iz tog razloga je na meni kao predlagaču da utvrdim konkretan prijedlog za gradski parlament, što je i učinjeno", kazao je gradonačelnik.

Dodao je i da je "ovdje sporna činjenica da se nastavlja priča oko izbora direktora Centra za socijalni rad i da ta agonija traje predugo".

"Učinit ću sve kao gradonačelnik da s koalicionim partnerima ovo pitanje riješimo", tvrdi Gavranović.