Privrednici spremni za ulaganja u Srebrenicu

S
SRNA
28.2.2012. u 17:36
0
4
Privrednici spremni za ulaganja u Srebrenicu
0
Privrednici spremni za ulaganja u Srebrenicu
Zvaničnici SDA i privrednici iz BiH razgovarali su danas o realizaciji zajedničke inicijative federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Adila Osmanovića i Razvojne banke Federacije BiH prema kojoj su privrednicima zainteresovanim da ulažu u šire područje Srebrenice i Republike Srpske obezbijeđena kreditna sredstva.
Realizacija projekta je u završnoj fazi i rezultiraće otvaranjem novih proizvodnih pogona i proširenjem kapaciteta, uz zapošljavanje oko 500 novih radnika, saopšteno je iz SDA.

Sastanku su prisustvovali predsjednik SDA Sulejman Tihić, federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Adil Osmanović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić, te predsjednik uprave Razvojne banke FBiH Ramiz Džaferović.

Grupu privrednika predstavljali su vlasnici kompanija "Luxor", "Drina plast", "Robot komerc", "Alma-ras", "Velbos" i "Ratan sedia".

Sastanak je održan povodom inicijative ministra Adila Osmanovića i održane tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o temi "Stanje raseljenih osoba i izbjeglica, iskazanih potreba i budućih mjera federalnog Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: