BiH
0

Privrednici iz Burse žele ulagati u Republiku Srpsku

Anadolija
Privrednici iz turskog grada Burse veoma zainteresovanost za ulaganja u Republiku Srpsku, posebno u oblastima energetike, tekstilne i prehrambene industrije, kao i poljoprivrede, kazao je guverner Burse Sahabetin Harput koji predvodi tursku delegaciju u današnjoj posjeti Banjoj Luci, javio je novinar agencije Anadolija.

Nakon sastanka održanog s predsjednikom i potpredsjednikom Rrepublike Srpske Miloradom Dodikom i Enesom Suljkanovićem, guverner Burse je istakao kako je „izuzetno zadovoljan prezentacijom privrednih potencijala koje su turskim privrednicima prezentirali predstavnici nekoliko gradova u RS-u“.

„Vidjeli smo ozbiljne potencijale, jake podsticaje koje dajete privrednicima zainteresiranim za investicije. Naši privrednici, njih dvadeset, koji su sa mnom došli, danas obilaze fabrike koje bi im mogle biti interesantne za investiranje", kazao je u obraćanju novinarima Harput nakon susreta s čelnicima ovog bosanskohercegovačkog entiteta.

Guverner je pojasnio da je Bursa, nakon Istanbula, grad s najvećom proizvodnjom i izvozom u Turskoj. On je dodao da je za tursku delegaciju posjeta Republici Srpskoj bila veoma značajna.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da „turska privreda bilježi snažan ekonomski rast, koji je trenutno svrstava među svjetske ekonomske velesile“.

"Za nas su to dobra iskustva", naglasio je Dodik.

On je u obraćanju medijima kazao kako je delegaciju privrednika iz Burse, predvođenu guvernerom Sahabetinom Harputom, upoznao sa situacijom u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini te iskazao želju i potrebu Republike Srpske za boljom privrednom saradnjom.